Published On: Čet, svi 31st, 2012

RADONČIĆ: SDA i SDP su u neprirodnom savezu, nije ni čudo što je SBB svima poželjan

Radončić je to izjavio u povodu sve ozbiljnijih nagovještaja da bi Stranka demokratske akcije (SDA), ukoliko istrajne na stavu da neće podržati budžet BiH, mogla biti isključena iz državne, ali i nižih nivoa vlasti.

“O prekomponiranju vlasti pričaju pripadnici “šestorke”, a ne mi kao lideri opozicije.  Šta će se dešavati na relaciji SDP i SDA, znat će se relativno brzo. Mi kao ozbiljna politička stranka i konstruktivna opozicija cijelu situaciju posmatramo sa strane. I o svemu ćemo se odrediti ako i kada dođe vrijeme”, izjavio je Radončić za agenciju Anadolija.

Na pitanje da li bi SBB BiH mogao biti dio vlasti na državnoj ili, eventualno, na ostalim razinama vlasti, a u svjetlu tvrdnji čelnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragana Čovića da SBB BiH jeste moguća opcija za nasljednika SDA, Radončić je odgovorio:

“SBB je za ovih godinu i po dana pokazao veliku toleranciju, državotvornost i znanje svojih kadrova. Nije čudo da smo svima potencijalno poželjni kao koalicioni partneri. Ali, mi ćemo dobro i vrlo pažljivo izučiti šta za nas negativnoga ili pozitivnog donosi ulazak u vlast. Za sada, mi o tim opcijama ne razmišljamo. Možemo razmišljati ako eventualno uslijede neke konkretne ponude. Tek tada ćemo reći da ili ne”.

(FENA/em)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare