Published On: Čet, pro 24th, 2020

RADONČIĆ: Mektiću Osmane, nećete me istjerati iz politike

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se na svom Facebooku profilu. Problematizirao je ulogu Osmana Mehmedagića Osmice, ravnatelja OSA-e, koji ga, kako kaže, želi diskreditirati i maknuti iz politike. Posebno je odgovorio i Draganu Mektiću, zastupniku u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i bivšem ministru sigurnosti BiH, nazvavši ga Mehmedagićevim intimusom i doušnikom za mjesečni honorar od 4.000 KM.

-Već godinama, kada god dam neki veći intervju koji političkim rezonima ili analitikom pobere simpatije javnosti, SDA panično, naruči kakvog primitivca da me pokuša obesmisliti i monstruozno me, iz sfere ozbiljne politike (i to nakon hiljada lažnih tekstova, montiranih optužnica ili, čak, pritvora), iznova javno gurne u (njihovo) blato kriminala i droge, napisao je Radončić.

Dodaje da već desetak puta, to revnosno čini i Dragan Mektić, kojega naziva najvećim intimusom Osmana Mehmedagića Osmice.

-Na moje jučerašnje TV elaboracije da se dešavaju izborne krađe i da se zbog toga sudi gospodinu Asimu Kamberu, gdje uopće nisam ni u aluziji spomenuo SDA-ovu ponjavu Dragana Mektića, on se javio ponovljenim uvredama i etiketama, zbog kojih sam ga nedavno i tužio: “Kada već govoriš o kriminalu, pomeni sebe i Keljmendija o dilovanju droge. Većeg manipulatora a manjeg čovjeka u političkom i fizičkom smislu nećeš lako sresti”, poručio mi je, ničim izazvan, Dragan Mektić, napisao je Radončić.

Radončić je Mektića nazvao čovjekom kojem se pred Sudom BiH već sudi za krađu novca u Ministarstvu sigurnosti BiH, dodavši da ga više neće ignorirati te mu je uputio odgovor.

-Mektiću, koliko su točne informacije da godinama radiš kao doušnik Osmana Mehmedagića Osmice za mjesečni honorar od 4.000 KM?

Uzgred, pošto si megafon istog, kada je “dilanje” droge u pitanju, što ne prozoveš suprugu službenooptuženog kriminalca Osmana Mehmedagića Osmice, Amelu Šehović? Ona je bila pritvarana zbog “dilanja” droge!

Što, kada već voliš tu temu, ne prozoveš i “malu Jasminu”, koja je (neiz)liječena narkomanka i pitaš je, zašto i dalje pravi fizičke incidente po Sarajevu i odakle joj veliki stanovi i biznis profiti?

Opskurni Mektiću, veliki Srbine i mali doušniče, vi o meni lažima, ja o vama istinom.

Znam da ste uznemireni što sam jučer javno rekao da se punim kapacitetom posvećujem politici.

Tvoji politički mentori to godinama pokušavaju zaustaviti na svaki mogući način. Jer, posljedično, to znači odlazak sa scene vladajuće dinastije poslije trideset godina vlasti. E, pa, oni će sigurno, nakon izbora 2022. otići u političku povijest besramlja i beščašća.

A ti ćeš – makar na osnovu informacija i dokaza sa suđenja koje ti je u toku – sigurno dobiti zasluženu zatvorsku ćeliju zbog višestruke krađe, poručio je Radončić Mektiću.

https://www.facebook.com/FahrudinRadoncic/posts/5126379377372972