Radojičić zagovara ‘ozbiljne’ promjene izbornog zakona BiH

“Sazrelo” je vrijeme za ozbiljne promjene Izbornog zakona BiH, jer se u njegovoj implementaciji pojavljuje sve više problema, a i više od mjesec dana nakon održanih lokalnih izbora još nema svih potvrđenih rezultata i razjašnjenih situacija.

Ovo je danas rekao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić u razgovoru s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Patrickom S. Moonom.

Veleposlanik Moon se interesirao za dogovor SDPBiH; SNSD i za moguće “domete” za sutra najavljenog sastanka ”šestorke” u Mostaru.

– Zajednički je ocijenjeno da je, u načelu, dobro kada se postižu domaći dogovori, iako svaki politički dogovor treba biti pretočen u konkretne akte i proći parlamentarne procedure i zakonske promjene, priopćeno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine RS-a.

Tijekom sastanka izrazili su i očekivanje da će se približiti stavovi o rješavanju pitanja ”Sejdić – Finci” i deblokadi puta ka Europskoj uniji.

Veleposlanik Moon izrazio je naročito interesiranje za rješavanje pitanja vojne i državne imovine, ponavljajući poruku iz nedavne posjete američke državne tajnice Sarajevu da bi brzo rješavanje vojne i državne imovine omogućilo pokretanje programa MAP do kraja godine.

Razmijenjena su i mišljenja i o aktuelnim ekonomskim kretanjima i očekivanim parlamentarnim raspravama o ekonomskoj politici i proračunu za 2013. godinu.