Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Radmanović: Mostar je vrlo važan grad u BiH

Must Read

Mostar je vrlo važan grad u BiH. Njegov značaj i u prošlosti i u sadašnjosti nadilazio je granice BiH. Danas je Mostar u centru pažnje zbog nazočnosti velikog broja domaćih i stranih gostiju i vrlo je važno to što sam danas imao priliku da razgovaram s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem o problemima u Mostaru“, kazao je u izjavi za novinare predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanovića.
Nakon održanog sastanka s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešćićem, Radmanović je kazao kako je pogrešna percepcija o podijeljenom Mostaru stvorena sa svime onim što se događa u posljednje vrijeme, medijskim predstavljanjima, a možda i nerazumijevanjem jednog broja političara.
Iz informacija koje sam ja danas dobio od gradonačelnika Bešlića potpuno je jasno da problemi u Mostaru postoje između političara i političkih stranaka, a ne između građana ovoga grada, što je vrlo važno. Posebno moram naglasiti da se nametnuti Statut Mostara sad pokazao kao kamen spoticanja u daljem funkcioniranju ovoga grada, kao jednog razvijenog grada, kao jedne multietničke sredine u kojoj žive i stvaraju ljudi svih naroda i svih nacionalnosti“, kazao je Radmanović.
Po njegovu mišljenju, međunardna zajednica mora konačno shvatiti i odlučiti se hoće li pomoći BiH ili će otići iz nje, dodavši kako je međunarodna zajednica tamo gdje misli da je pomogla, zapravo napravila nemoguću situaciju.
Govoreći o današnjem sastanku s gradonačelnikom Bešlićem, Radmanović je kazao kako je prihvatio da pomogne koliko je moguće gradonačelniku, a samim time i svim građanima Mostara, kada je u pitanju suradnja s institucijama BiH, poput suradnje s Središnjim izbornim povjerenstvom i Parlamentarnom skupštinom BiH, a sve s ciljem da Mostar profunkcionira.
Odgovarajući na pitanje novinara kako vidi položaj pripadnika srpskog naroda u Mostaru, Radmanović je kazao da Mostar mora biti na raspolaganju građanima Mostara i svim konstitutivnim narodima te svim nacionalnim manjinama koji tu žive.
Srpski je narod u prošlosti mnogo ostavio Mostaru. Značajna kulturološka imena koja nadilaze i granice BiH i bivše Jugoslavije Mostarci su iz reda srpskog naroda. Svima u Mostaru i u BiH treba omogućiti da žive gdje oni to žele. Da bi se to ostvarilo, mora se potaknuti povratak za ljude koji to žele. Mostar će u potpunosti funkcionirati onda kada bude pripadao svim njegovim narodima“, zaključio je Radmanović.
U izjavi za medije gradonačelnik Bešlić kazao je kako je tijekom sastanka s predsjedavajućim Radmanovićem razgovarao o trenutnoj situaciji u Mostaru i problemima koji su prisutni u njemu.
Govorili smo i o povratku srpskog naroda u Mostar, o tome kako se oni osjećaju i kako i na koji način osiguravaju sebi uvjete za život, te kako vidimo perspektivu tog naroda u Mostaru“, kazao je Bešlić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -