Published On: Sub, svi 7th, 2022

PUHALO je objavio tekst pod ovim naslovom. Bajrović mu je stavio tweet metu na čelo. Stižu masovne prijetnje…

U četvrtak, 5. maja, u Sarajevu je obilježen Dan ubijene djece Sarajeva, i dok su mediji u Republici Srpskoj potpuno ignorisali taj događaj, mediji u Federaciji BiH su o tome detaljno izvještavali.

Evo nekoliko primjera.

Novinska agencija Patria u tekstu pod naslovom „Samo da rata ne bude: Sarajevo odalo počast za 1.601 ubijeno dijete“ prenosi riječi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, koji je kazao: „Ono što u ovom trenutku najviše boli i što posebno ukazujemo je to da je tek mali broj onih koji su naređivali ove gnusne zločine odgovarao. Masa je onih koji su odgovorni za opsadu Sarajeva, snajperisanje, za granatiranje Sarajeva, za ubistva 1.601 djeteta. Oni koji su odgovorni broje se na stotine i hiljade, i to je posao za Tužilaštvo BiH. Zna se ko su bili nalogodavci, ko su bili komandanti, komandiri, ko su bili snajperisti, i svi moraju da odgovaraju koji su činili zločine.“

Tekst Al Jazeere  „Mi nismo izgubili djecu u opkoljenom Sarajevu, ona su nam ubijena“ počinje fejsbuk-statusom Dragana Bursaća, u kojem on kaže: „Hej, 1.601 dijete Grada Heroja je ubijeno! Zašto? Zarad ideje velike Srbije, zarad bolesno proračunatih umova, koji su imali želju istrijebiti olimpijski grad i etnički ga očistiti. Zarad indolentnosti Međunarodne zajednice… djeca su ubijana 4 godine!“

Avaz izvještava: „Delegacije sa svih nivoa vlasti položile su cvijeće i odali počast za 1.601 ubijeno dijete. Također, cvijeće su položili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, te članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, delegacije Federacije BiH, Grada Sarajeva, općina sa područja KS i političkih stranaka.“

Ipak, u toj najboljoj namjeri da se oda počast ubijenoj sarajevskoj djeci, stalno se potencira jedna činjenica koja, jednostavno, nije dokazana, a to je da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete.

Prema istraživanjima koja su dokumentirana, ubijeno je mnogo manje djece, a taj broj varira od institucije do institucije, ali nije ni blizu ovog broja.

Molim vas da pažljivo pročitate moj tekst iz 2015. godine u kojem sam pisao o broju ubijene djece.

Mediji u Sarajevu znaju da taj broj nije utemeljen na pouzdanim istraživanjima, ali i dalje bez bilo kakvog zazora prenose netačne informacije.

Zašto to rade, ne znam, ali u svakom slučaju to nije korektno, profesionalno i pošteno.

Ali da skratimo priču.

Nudim 10.000,00 KM pojedincu, nevladinoj organizaciji, državnim institucijama, međunarodnim organizacijama, udruženjima građana, medijima, koji mi donesu relevantne podatke da je u opkoljenom Sarajevu, koje je kontrolisala Armija BiH, ubijeno 1.601 dijete.

Dokažite da je taj broj tačan ili prestanite da manipulišete tim

izvor: Analiziraj.ba
guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Andrijica Simic
Andrijica Simic
21 dana prije

bajrovic je vehabijski terorista pod zastitom Amerike

Herceg
Herceg
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica Simic
21 dana prije

Mijenjamo Puhala za ZELENSKOG.

Sifrs: ISTA G.OVNA

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica Simic
20 dana prije

To je bio i Osama Bin Laden dok je bio koristan .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
20 dana prije

Osama BiH Laden

Last edited 20 dana prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
21 dana prije

Bajrovic se sepuri po Zagrebu i laje na hrvate sa tarikom i onim glumcem senadom i sve ih gosti onaj novinar siptar iz jutarnjeg lista trpite dok mozete.
A dodzi ti u sarajevo s krizom oko vrata i bilo gdje naruci kavu,pa ces vidjeti sta je sloboda govora,zavrsices ko mali Denis Mrnjavac.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
21 dana prije

Za 1601 ubijene djece Sarajeva INDIREKTNI ZLOČINCI SUUČESNICI ZLOČINA SU SAVEZNICI GENOCIDASA UZP HRHFOSNE…DIO HV I HVO …

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
21 dana prije

Popisam te 1601 puta!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
20 dana prije

u pravu si iSSlamhovno!
nismo smjeli glasati za bih, … teška greška!

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
20 dana prije

Mislis na ševe Ma.jmu.ne Ba.li.ski

Alen
Alen
21 dana prije

Nema sanse da je toliko dijece stradalo,a i oni koji su stradali su ubijeni od muslimanskih snajpera i granata.Niti jedna osoba koja je bila u uniformi nikad nije ubijena na ulicama Sarajeva.Muslimanski snajperisti nisu gadjali svoju vojsku,samo civile.Kao i ona prica o pokusaju atentata na Sefera Halilovica,kad mu je ubijena supruga i njen brat.Ako je neko htio ubiti Sefera ne bi postavio bombu u stan (balkon) od njegove porodice,jer Sefer tamo uopste nije zivio.On je zivio u stanu pored predsjednistva sa ljubavnicom.Prica se da je njegova zena napisala pismo reis-ul-ulemi o njihovoj situaciji,i da je on radi toga a i radi radi katastrofalnih rezultata smijenjen.On je sam postavio bombu na balkon,kad je jednom dosao da vidi djecu,znao je da mu je zena cesto na balkonu da zapali cigaru,i da djeca ne izlaze na balkon.Htio je da joj se osveti ali i da je se rijesi.Poslije eksplozije uopste nije otisao da vidi mjesto eksplozije,posto je naravno znao o cemu se radi.

Carlos
Carlos
21 dana prije

Bravo. Poziv da dokumentira broj ubijene djece je legitimno. Ostalo je sarajevski manir

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
21 dana prije

Nama hercegovačkim muslimanima ne pada na pamet ratovati za ove oligarhe u sda, ndh, sdp i slična go,vn,a koja su nam sve uzela i ovakve radikale kojih me često stid, uzmite mu pare, sda će lažirati sve bez problema kao i sekinu, osmicinu, martininu diplomu

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
21 dana prije

Sda je dodao 1000 viška, nek ima, treba snažno protiv kršćana

Ritter
Ritter
20 dana prije

Ha,ha,ha,…godinama puše u muslimanske gajde. Prvi put nešto kontra njihova istančanog antifa uha i ode i Puhalo u fašiste i uzepejce.

Anonimac
Anonimac
20 dana prije

1.601 … al što onaj 1 na 1600?
zato da ne izgleda ofrlje zakruženo na 1600.
da IZMIŠLJENA LAŽNA BROJKA LAKŠE PROĐE KOD BUDALA!
TAKIJA, TAKIJA, TAKIJA prokkletog iSSlama!

Last edited 20 dana prije by Anonimac