Published On: Čet, sij 31st, 2013

''Protiv Marša na Drinu su lobistička udruženja koja žele ukinuti RS''

Predsjednik Generalne skupštine UN-a Vuk Jeremić rekao je kako je izvođenje “Marša na Drinu” bio srpski poklon svijetu za srpsku Novu godinu i da je to Marš mira koji je tako i najavljen na svečanosti u UN-u.
Jeremić je to rekao gostujući u emisiji RTS-a “Svedok” uz ocjenu da je kompletan sustav UN-a ovacijama ispratio izvođenje “Marša na Drinu”, a tek nakon dva dana reagirala su, kako je rekao, “profesionalna lobistička udruženja koja žele ukinuti Republiku Srpsku”.
”Njihove reakcije bile su zla namjera da se obesmisli taj događaj i to je bio njihov žalostan pokušaj”, rekao je Jeremić.
Naglasio je da je “Marš na Dinu” simbol srpske prošlosti na koju treba biti ponosan.
Uz opasku da se Radecki marš redovno izvodi na kraju Novogodišnjeg koncerta u Beču, iako su uz taj marš mnogi Srbi u Prvom svjetskom ratu otišli u smrt, Jeremić je rekao kako Srbija zbog izvođenja tog marša nije nikad postavljala pitanje.
Na pitanje voditelja je li bio preskup taj koncert u UN-u, Jeremić je rekao kako je taj događaj porezne obveznike Srbije koštao 9 000 dolara, a drugi dio troškova je “pokriven” sponzorima.
”Nemamo razloga da se bilo kome više ispričavamo, posipamo pepelom ili stidimo, već da budemo samouvjereni, da koristimo svoju lucidnost i da se angažiramo na međunarodnoj političkoj sceni za dobrobit Srbije”, rekao je Jeremić.