Published On: Pet, ožu. 10th, 2017

Protiv Asima Sarajlića, Amira Zukića, Mirsada Kukića i ostalih podignuta optužnica

Postupajuće tužiteljice Tužiteljstva SŽ podigle su optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića, javlja Klix.ba. 

Optuženi se terete se da su počinili sljedeća kaznena djela:

1. Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić krivično djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te kazneno djelo protuzakonito posredovanje,

2. Esed Džananović kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti,

3. Asim Sarajlić i Mirsad Kukić kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem,

4. Seid Fazlagić krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela,

5. Amir Zukić kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali skupinu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Oni su kao članovi skupine pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredi BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo poduzeće.

Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Postupajuće tužiteljice uz optužnicu su predložile Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nadžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću. Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje. /HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer