Published On: Sub, ožu 29th, 2014

PROTESTANTI U PUNOM SMISLU: Trećina biskupa Anglikanske crkve su gejevi, tvrdi svećenik

Jedan svećenik tvrdi da je 13 od 42 biskupa Anglikanske crkve gej, iako o tome ne govore u javnosti

Izgleda da je homoseksualnost u crkvenim redovima češća pojava nego što se to mislilo, barem kad je u pitanju Anglikanska crkva. Dobro čuvane tajne engleskih biskupa otkrio je njihov kolega.
Portal Gay Star News donosi pismo svećenika koji otkriva detalje iz privatnih života svojih kolega, o kojima javnost ne zna mnogo. “Svećenik, koji je htio ostati anoniman, tvrdi da je 13 od 42 biskupa gej, iako o tome ne govore u javnosti”, stoji u pismu. Svi biskupi Anglikanske crkve imaju pravo glasa u Domu Lordova, ali nijedan od njih nije deklariran kao gej osoba, navodi se dalje.
Od njih 42, samo je jedan izrazio javnu podršku istospolnim brakovima koji će se u Engleskoj i Walesu službeno krenuti sklapati ovog vikenda. “Braku sad mogu pristupiti i istospolni parovi, što predstavlja snažan vjetar u leđa ovoj instituciji”, kazao je u svibnju prošle godine biskup Nicholas Holtam.
Kako smo ranije pisali, jedan dio Crkve protivi se bračnoj jednakosti, dok drugi dio javno daje svoju podršku. Neki među njima, pak, najavljuju i vlastito vjenčanje. Jedan takav je velečasni Andrew Cain koji u lipnju planira vjenčanje sa svojim partneromStephenom Foreshewom.