Četvrtak, 18 travnja, 2024

‘Spojili’ se HDZ 1990 i Džambas Drago

Must Read

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž i predsjednik Hrvatskog narodnog saveza (HNS BiH) Drago Džambas potpisali su danas Sporazum o integriranju u jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 – Stranku Europske pučke orijentacije.

Predsjednici su konstatirali visok stupanj podudaranosti ocjena o ustavnom, institucionalnom, političkom, gospodarskom, socijalnom, kulturološkom, demografskom stanju odnosa u BiH.

Džambas je donedavno bio predsjednik HSS/NHI a prije toga je bio malo u HSS malo u NHI.

”Svjesni nužnosti promjena kojima će se osigurati stvarna i puna jednakopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH, kao i puna integracija BiH u zajednicu slobodnih i demokratskih europskih država i u euroatlantske integracije, jedinstveni u nastojanjima za ostvarivanje demokratskih političkih odnosa i političkog pluralizma u BiH, a posebice unutar hrvatskog naroda, te ističući visok stupanj jedinstvenosti i usklađenosti programskih ciljeva, potpisan je Sporazum o daljnjem djelovanju kroz jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 – Stranku Europske pučke orijentacije.Proces integriranja poćet će nakon potvrde nadležnih stranačkih tijela. Ovaj sporazum istinski će doprinijet nužnom procesu okrupnjavanja stranaka s hrvatskim političkim predznakom u BiH”, navedeno je u priopćenju.

Na općim izborima 2014., stranke će nastupiti pod imenom HDZ 1990 što ne isključuje potrebu i mogućnost da se na pojedinim razinama vlasti i s drugim strankama organiziraju izborne koalicije, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -