Published On: Čet, sij 20th, 2022

Projektom „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ Mjesna zajednica Brig iz Širokog Brijega obnovila igralište – Centar za građansku suradnju

Možemo reći kako se u ovoj mjesnoj zajednici nalaze najpoznatije kulturno-povijesne znamenitosti Grada Širokog Brijega, a to su Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, franjevački samostan i galerija, Gimnazija fra Dominika Mandića i Srednja strukovna škola, Akademija likovnih umjetnosti i spomenik fra Didaku Buntiću.

MZ Brig, jedna je od 25 mjesnih zajednica u Širokom Brijegu, osnovana 2015. godine i kao što sam naziv govori, nalazi se na brijegu, a broji oko 210 domaćinstava tj. ima 800 stanovnika te spada u mjesne zajednice srednje veličine.

Sudjelovanjem u aktivnostima koje se implementiraju kroz projekt „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“, mjesna zajednica Brig prepoznala je svoju priliku da realizira projekt od interesa za lokalno stanovništvo, širokobriješke rekreativce, a posebno za mlade.

U mjesnoj zajednici se nalazi sportsko igralište koje je dio jedine zelene površine za rekreativce u Širokom Brijegu, šume Gelbaj. Također, igralište je i vanjsko školsko igralište za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole, te će obnova igrališta imati mnogostruku korist za lokalno stanovništvo.

Kroz projekt „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ mjesna zajednica Brig je zamijenila dotrajalu opremu koja je bila u derutnom stanju i ugrožavala je sigurnost svih koji su svoje vrijeme provodili na igralištu, s obzirom da se istim koriste brojni sportaši, rekreativci i mladi iz Širokog Brijega.

Prije svega su članovi mjesne zajednice i volonteri očistili igralište od raslinja i nakupljenog lišća i materijala, zatim su obojali postojeće konstrukcije koševa i linije na terenu te su postavljeni novi golovi i mreže, košarkaške table, koševi i mrežice, a postavljena je i zaštitna ograda.

MZ Brig, ponosni na zajednički rad

„Ponosni smo i zahvalni što smo zajedničkim radom mjesne zajednice, volontera i u suradnji s Centrom za građansku suradnju napokon obnovili igralište i omogućili svima da sigurno i aktivno mogu provoditi svoje vrijeme, a projekt je koristan za sve građane i građanke, sportaše, rekreativce i mlade, kojih će, vjerujemo, biti još više u narednom periodu!“ kazao je predsjednik MZ Brig, Ivo Šušak i naglasio da je potrebno uključiti još više udruga, mjesnih zajednica i ostalih aktera u rješavanje lokalnih problema i poboljšanje uvjeta življenja svih stanovnika Širokog Brijega.

Ukupna vrijednost projekta „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ je 8.356,86 KM, od čega sredstva podgranta u iznosu 4.254,85 KM, mjesna zajednica Brig je financijski doprinijela realizaciji projekta u iznosu od 3.645,76 KM, a volonterski doprinos stanovnika je u vrijednosti 456,25 KM.

Osnaživanjem kapaciteta mjesnih zajednica i uključivanjem aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama.

Projekt „Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu“ mjesne zajednice Brig iz Širokog Brijega realiziran je u okviru projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Agro
Agro
4 mjeseci prije

“Grad” Široki Brijeg.
🤣🤣🤣

Upitnik
Upitnik
Šta ti kažeš na ovo?  Agro
4 mjeseci prije

Ako more bit Sarajevo, nemamo se čemu čudit.

Agro
Agro
Šta ti kažeš na ovo?  Upitnik
4 mjeseci prije

U Sarajevu su dirigentske palice i od tamo se diriguje kako ces ti zivjet i u svojoj selendri. Umrijet ces u toj patnji 😄

Krapina
Krapina
Šta ti kažeš na ovo?  Agro
4 mjeseci prije

Možete dirigovati do alipašinog polja. Do ilidže i hrasnice ne možete dobaciti.. Tamo sandžak vlada.

Krapina
Krapina
Šta ti kažeš na ovo?  Agro
4 mjeseci prije

Nisi nikad tamo bio. Ne da je grad, Široki je čudo! Čudo na zemlji.

Krapina
Krapina
4 mjeseci prije

Dobre pare leže u Širokom. Treba više ovakvih projekata.

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
4 mjeseci prije

Sto im ne daju doplatak za porodice sa vise od troje djece,porodiljama 1000km mjesečno.Napravi igralište i usput sebi u džep stavi koju milju.
Super napravili igralište od novca poreznih obveznika,a kasnije održavanje Itd.,zaboravi.
Riješite pitanj ljudi u potrebi,potaknite natalitet.
Kakva takva ova Sarajevska trojka je puno uradila.I SDA-ovci su bili na vlasti ali u proračunu za trudnice i višečlane porodice nije bilo para.Na svakom uglu je igralište koje su napravili ,a poslije neka ga dragi Bog održava.
Dajte ljudima pare,igralište je najmanji problem.

Last edited 4 mjeseci prije by Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Krapina
Krapina
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
4 mjeseci prije

Ma nego šta, čim je to sda vi sve pametno radite.