Published On: Thu, Aug 20th, 2015

PROJEKT KOJI JE OSVOJIO PRVU NAGRADU EUROPSKIH IZDAVAČA: Nevjerojatne fotografije ruševina Sovjetskog Saveza kroz objektiv Danila Tkachenka

NEVJEROVATNE FOTOGRAFIJE Ruševine Sovjetskog Saveza kroz objektiv Danila Tkachenka

Foto: Danila Tkachenko (Jedina dizel podmornica na svijetu)
Ostatci Sovjetskog Saveza nalaze se svuda po Rusiji. Često se na njih može naići lutajući kroz, naizgled, ništavilo i hladnoću.
Fotograf Danila Tkachenko obišao je nekada zabranjena područja, a njezin projekt osvojio je prvu nagradu Europskih izdavača za ovu godinu.
Kako izgledaju ruševine Sovjetskog Saveza možete pogledati u priloženim fotografijama.
screenshot-2

(Foto: Danila Tkachenko)

U gradu Ozyorsku proizvedene su neke od prvih nuklearnih bombi SSSR-a. 1957. godine došlo je do strašne nesreće koja je sakrivena od očiju javnosti. Grad je okružen jezerima koja još uvijek sadrže radioaktivnu vodu.
screenshot-3

(Foto: Danila Tkachenko)

Fotografija pokazuje različite faze života rakete iz svemirskog programa SSSR-a

screenshot-4

(Foto: Danila Tkachenko)

Napuštena observatorija tijekom zime obavijena je maglom

screenshot-5

(Foto: Danila Tkachenko)

Tkachenko sebe uspoređuje sa arheolozima jer pronalazi “drevne” i zaboravljene stvari. Fotografija iznad pokazuje avion Bartın Beriev VVA-14, dizajniran tako da može okomito uzlijtati i lebditi iznad vode, kako bi mogao gađati američke podmornice. Prvi put je poletio 1972. godine, ali projekt je ubrzo napušten.
screenshot-6

(Foto: Danila Tkachenko)

Ova scena kao da je sa planete Tatoine u “Ratovima zvijezda”. Sovjetski Savez je planirao graditi baze na drugim planetima (jednog dana), a ovo je antena za “međuplanetarnu komunikaciju”. Naravno, te ambicije bile su nerealne.
Autor: AU