Published On: Ned, stu 16th, 2014

Procurila snimka: SNSD kupio dva zastupnika za većinu?!

”Nemoj se ti sekirat ništa”, navodi Željka Cvijanović, premijerka RS-a, u audio-snimci koju je objavio portal Klix navodeći kako je riječ o dokazu kupovine glasova radi formiranja većine.

Željka Cvijanović izjavila je kako je audio materijal na kome navodno govori o “kupovini” zastupnika montiran i da predstavlja najobičniju spekulaciju s jasnim političkim ciljem.

“Nema potrebe da to posebno komentiram, jer nadležne službe već djeluju po službenoj dužnosti i rade na utvrđivanju odgovornosti”, rekla je Cvijanović Srni.

”Nije nam poznato kada je snimak nastao, niti tko je druga ženska osoba čiji glas se čuje u razgovoru s Cvijanović. Stopostotnu autentičnost snimka nije moguće utvrditi u ovom momentu, ali prema onome što se čuje, radi se o glasu premijerke RS-a”, navodi sarajevski portal.

Naime, Cvijanović drugoj osobi govori da se ne sekira, a ova joj uzvraća da su to “sigurno ona dva papka”.

“Pa jeste, iz Šukalove stranke (Adam Šukalo, predsjednik Stranke Napredna Srpska, op.pr.), ali zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ću vidjeti jesmo li ih kvalitetno kupili, ako oni izdaju da imamo drugu dvojicu. Eto, hajd sad…”, čuje se Cvijanović kako govori.

Inače, osim Šukala iz Stranke Napredna Srpska u NSRS je prošao i Goran Đorđić, obojica kao dio koalicije DNS-NS-SRS.

S druge strane čuje se druga osoba kako traži savjet, odnosno traži upute od premijerke.

“Ja sam te htjela pitati možemo li mi isforsirati ovu priču da idemo…, već smo vrbovali Miloša Kovačevića da krene sa ovom pričom bosanski jezik”, kaže druga osoba sa snimke.

Cvijanović odgovara: “Neka ide naravno, ko mu brani. To je do akademske zajednice da to priča, da objašnjava i da se napravi emisija… da nešto”.
Nakon ovoga na snimku se čuju i druge osobe kako razgovaraju, a spominju se i oni koji traže da budu direktori, kako to govori Cvijanović, te za nekoga govori da je nesiguran, da se samo igra i da to “čak nije ni politički stav, nego igrica”.

Podsjećamo, nad formiranjem skupštinske većine u Srpskoj još uvijek lebdi nedoumica budući da SNSD tvrdi da ima dovoljno ruku, dok Savez za promjene tvrdi kako Milorad Dodik nema većinu za uspostavu entitetske vlasti.

SNSD je reagirao na objavu snimke tvrdeći da je ono šro je Klix objavio ”materijal kojim se bave oni koji grčevito nastoje da dođu do broja od 42 u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i koji, baveći se tom temom, pokušavaju da odvuku pažnju od svoje puzeće politike pred Bakirom Izetbegovićem”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare