Published On: Sri, pro 12th, 2012

PROBLEMI S TRUDNOĆNOM: Kate Middleton ima rijetku bolest, moguće frakture rebara i napuknuti bubnjići

Kate Middleton i dalje se muči s problemima u trudnoći, a sada joj je postavljena i prava dijagnoza zbog koje je morala otkazati sve poslovne obaveze!

Princeza Kate za vrijeme trudnoće morat će se boriti s rijetkom bolešću koja pogađa trudnice. Prema pisanju E! Onlinea, liječnici su joj dijagnosticirali poremećaj zvan hyperemesis gravidarum, odnosno teške jutarnje mučnine koje neke žene itekako teško podnose.
Dr. Marlena Fejzo objasnila je o čemu se tačno radi:
‘Ovo nisu obične jutarnje mučnine. Imali smo slučajeve u kojima su žene tako jako povraćale da su im puknuli bubnjići u ušima ili dobile frakture rebara!’
Koliko je situacija ozbiljna govori i činjenica da stručnjaci smatraju kako će Kate morati uz sve to dobro paziti da uspije u želucu zadržati bar neku hranu, i zbog sebe i zbog djeteta, ali i dobivati dovoljno vitamina.
Veliki postotak žena kojima je dijagnosticiran hyperemesis gravidarum provode dosta vremena u bolnicama, gdje hranu dobivaju kroz cijevi ili im se propiše infuzija.
No dr. Fejzo tvrdi da porodica, prijatelji i saradnici princeze Kate mogu slavnoj trudnici sve olakšati ako poduzmu neke jednostavne korake:
‘Kate ne bi trebala biti u blizi hrane koja se kuha, poput kuhinja i tržnica. Također, ljudi ne bi trebali nositi toaletnu vodicu i parfeme u njenoj blizini.’
Iako je cijela Velika Britanija ponosna što je Kate Middleton konačno trudna, čini se da će ona i suprug princ William imati puno briga u nadolazećim mjesecima.
Dnevnik.hr

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare