Utorak, 16 travnja, 2024

PREOKRET: Koaliciji Hrvatska raste još tri mjesta u Saboru – prošlo troje HNS-ovih kandidata na manjinskim listama, sad imaju 59 mjesta, kao i Domoljubna koalicija

Must Read

OBRAĐENA SU skoro sva biračka mjesta, 99,9 posto. Iako SDP-ova i HDZ-ova koalicija imaju isti broj mandata 56, kada se HDZ doda sigurna dijaspora, a SDP-u siguran IDS i troje HNS-ovih manjinaca, SDP je u prednosti.
HDZ-ova koalicija  56 (59 s 3 mandata iz dijaspore)
SDP-ova koalicija  56
(62 sa 3 IDS-a i 3 manjine)
MOST  19
IDS  3
ŽIVI ZID  1
HDSSB  2
Bandić  2
Uspješna Hrvatska  1

Manjine 8 mandata (3 sigurno idu SDP-u jer su članovi ili HNS-a ili Kluba hNS-a, SDSS sa tri će najverojatnije isto dati potporu SDP-u)
Kako je na press konferenciji danas u 13 sati rekao predsjednik DIP-a Branko Hrvatin, u šest izbornih jedinica te u dijaspori obrađena su sva biračka mjesta. No, izbori će se ponoviti na sedam biračkih mjesta u četiri izborne jedinice na kojima je pravo glasalo imalo nešto više od 2000 tisuće građana jer je na svima izbrojan jedan glasački listić previše. On pretpostavlja da će konačne rezultate imati oveć iduću nedjelju navečer nakon što se na navedenim mjestima ponovi glasanje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -