Published On: Pet, srp 5th, 2019

Preko 300 sudionika ne Blidinje BIKE Festivalu

Još nešto manje od 10 dana nas dijeli od tri dana akcije, bike testova, uživanja s ekipom na planinskom zraku i adrenalina. Blidinje BIKE Festivala počinje već u petak 12. 7. i prema riječima organizatora – očekuje nas pravi spektakl.

Blidinje će po prvi put ove godine ugostiti bicikliste iz cijelog svijeta u sklopu Blidinje BIKE Festival događaja, a do zatvaranja prijava i početka događaja nas dijeli još nešto više od tjedan dana. Zapravo,  one povlaštene/jeftinije prijave koje su nam garantirale stiliziranu majicu su već u ponedjeljak 1. 7. zatvorene i brojke prijavljenih su nevjerojatne. Naravno, još uvijek ima mjesta za sudjelovanje i možete se prijaviti na ovaj događaj, no ipak po malo skupljoj cijeni, zapravo uvećanje od 5 KM i nije toliki problem, no ako se danas prijavite ne dobivate stiliziranu majicu događaja, poručuju organizatori.

“Rane prijave na Blidinje BIKE Festival su zatvorene u ponedjeljak i trenutno brojimo gotovo 300 prijavljenih sudionika na oba dana ovog događaja. To je zaista prvi put kako imamo ovako velik broj online prijavljenih sudionika i sigurno je da će ove brojke do otvaranja događaja biti još veće”, izjavili su organizatori događaja.

“Naime, opće poznato je da mnogi kalkuliraju do posljednjeg dana hoće li zbog poslovnih, obiteljskih ili nekih drugih obaveza biti u mogućnosti da sudjeluju u jednom ovakvom događaju i prema ranijim iskustvima broj prijava na dan utrke uvijek bude gotovo jednak onom broju sudionika koji su se prijavili online. No, i da ostanemo na trenutnom broju sudionika mi smo više nego zadovoljni budući da je ovo prvi put da organiziramo ovaj tip događaja na Blidinju”, dodaju organizatori.

Savršen biciklistički vikend

Preko 300 posjetitelja doživjet će prepun biciklistički vikend uz uzbudljive utrke, sjajne ponude na sajmu, mogućnosti za testiranje električnih bicikala, vožnjom na SKI liftu i sve zaokruženo s organizacijom partyja u restoranu Staza.

“Ono što nas jako veseli jeste da imamo cijele obitelji prijavljene i dolaze na Blidinje kako bi uživali tijekom cijelog vikenda. Nisu to samo profesionalni biciklisti koji dolaze voziti utrku, već cijele obitelji koje jednostavno u ovom događaju vide odličnu priliku da upoznaju Blidinje i uživaju s obitelji u  aktivnom i zdravom vikendu. Mama će da vozi rekreativnu biciklijadu, djeca će uživati jašući na konjima ili vozeći se SKI liftom, dok će tata u nedjelju okušati snagu s nekim jakim biciklistima. Jedna jako lijepa i pozitivna priča se upravo razvija na Blidinju”, poručuju organizatori.

Već se mnogo toga događa na području Blidinja i pripreme za festival su u punom jeku. Tijekom tri dana park prirode Blidinje bit će posjećeno od strane više stotina obožavatelja brdskog biciklizma, te zdravog i aktivnog načina života, uopće. Mnogi izlagači iz biciklističkog sektora iskoristit će priliku kako bi pokazali nove trendove i proizvode. Posjetitelji će biti u mogućnosti da dobiju savjete od stručnjaka, te upoznaju nove bicikle i opremu.

“Sam događaj počinje već u petak 12. 7. 2019. u restoranu “Hajdučke Vrleti” kada ćemo svim našim partnerima i sponzorima prezentirati vikend pred nama i što sve mogu očekivati u nadolazećim danima. Zapravo, petak je zamišljen kao jedno lijepo druženje svih onih osoba koje su omogućile jedan ovakav događaj na Blidinju i bit će to naš način da im kažemo “Hvala” za svu onu pruženu pomoć”.

“Subota, 13. 7. 2019. je u znaku obitelji, rekreacije i uživanja u prirodi. Bit će to jedan o najboljih načina da upoznate Blidinje biciklirajući s ekipom, provodeći ugodno vrijeme fotkajući se i šaljući fotografije prijateljima na društvenim mrežama, a mi organizatori ćemo se potruditi da na taj dan i maksimalno uživate. Prije svega za sudionike smo osigurali profesionalnog vodiča koji će ih upoznati sa Blidinjem i predjelima kojim voze, zatim tu su vozila u pratnji s osvježenjem i namirnicama kako bi ste se tijekom bicikliranja osjećali ugodno i osvježeni, a naravno tu je i dodatni sadržaj po povratku s bicikliranja, poput sajma outdoor opreme, zabavnog programa, testiranja e-bicikla, vožnje SKI liftom, jahanje konja i naravno “Pasta Party” za sve!”.

Bitno je naglasiti da se događaj organizira pod okriljem Međunarodne biciklističke federacije – UCI, te da se već od početka godine nalazi u kalendaru ove svjetske organizacije, odnosno da je Hercegovina ucrtana u kartu svijeta.

“Nedelja, 14.7.2019., je kako ga mi zovemo “Hard Core” dan, odnosno dan za sve one okorjele profesionalce koji su fokusirani na vožnju od točke A do točke B u što kraćem vremenskom periodu. Dan kada ćemo uživo moći podržati i pratiti neke od profesionalnih biciklista koji jure za postoljem, pobjedom i novim UCI bodovima. Smatrali smo da je UCI najbolji način za predstavljanje Hercegovine prema Europi i svijetu, te smo prihvatili poziv Saveza za prijavu u UCI kalendar. Zasigurno je da već prve godine ne možemo očekivati velike prijave, jer je događaj još mlad, no nedavno smo prihvatili i jednu prijavu iz Švedske. Ovo je prvi put da na događaju “XCM Herzegovina” imamo vozača iz Švedske, a sigurni smo da će ih u narednim godinama biti još više”, poručuju organizatori.

Iz sportske perspektive, događaj Blidinje BIKE Festival ponudit će cjelokupan paket brdskog biciklizma za profesionalne vozače, kao i za one rekreativne bicikliste koji uživaju u vožnji i aktivnom vikendu. Blidinje BIKE Festival možete pratiti na Facebook stranici događaja./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare