Srijeda, 17 srpnja, 2024

Požari bukte u Haifi: Evakuirano više od 80.000 ljudi, uhićeno osam osoba

Must Read

Požari bukte u Haifi: Evakuirano više od 80.000 ljudi, uhićeno osam osoba
Više od 80.000 ljudi je evakuirano iz svojih domova nakon požara koji je zahvatio Haifu, treći grad po veličini u Izraelu. Požare prate suše koje traju dva mjeseca, a jaki vjetrovi su pomogli da se plamen raširi u sjevernom dijelu grada, prenosi BBC.
Požari također prijete kućama u blizini Jeruzalema i na Zapadnoj obali. Šef policije Izraela je izjavio da su požari podmetnuti, dok je premijer Izraela Benjamin Netanyahu za neke od požara rekao da su uzrokovani “terorom onih koji su ih namjerno podmetnuli.
“Svaki požar koji je bio rezultat podmetanja požara ili poticanja na podmetanje je teror u svakom pogledu, a mi ćemo ga tretirati kao takav”, rekao je on za lokalne medije i dodao da će svako tko pokuša spaliti dijelove države Izrael biti strogo kažnjen.
Ministar obrazovanja Naftali Bennett, lider desničarske židovske Početne stranke, misli da u svemu ima palestinskog učešća, a na Twitteru je napisao: “Samo oni kojima zemlja ne pripada u stanju su uraditi ovako nešto”.
Ministar javne sigurnosti Gilad Erdan je rekao za Kanal 10 TV da je osam osoba uhićeno.
“Moramo biti spremni za novu vrstu terora”, dodao je on.

AUTOR:Prvi.tv

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -