Published On: Pet, stu 25th, 2016

Požari bukte u Haifi: Evakuirano više od 80.000 ljudi, uhićeno osam osoba

Požari bukte u Haifi: Evakuirano više od 80.000 ljudi, uhićeno osam osoba
Više od 80.000 ljudi je evakuirano iz svojih domova nakon požara koji je zahvatio Haifu, treći grad po veličini u Izraelu. Požare prate suše koje traju dva mjeseca, a jaki vjetrovi su pomogli da se plamen raširi u sjevernom dijelu grada, prenosi BBC.
Požari također prijete kućama u blizini Jeruzalema i na Zapadnoj obali. Šef policije Izraela je izjavio da su požari podmetnuti, dok je premijer Izraela Benjamin Netanyahu za neke od požara rekao da su uzrokovani “terorom onih koji su ih namjerno podmetnuli.
“Svaki požar koji je bio rezultat podmetanja požara ili poticanja na podmetanje je teror u svakom pogledu, a mi ćemo ga tretirati kao takav”, rekao je on za lokalne medije i dodao da će svako tko pokuša spaliti dijelove države Izrael biti strogo kažnjen.
Ministar obrazovanja Naftali Bennett, lider desničarske židovske Početne stranke, misli da u svemu ima palestinskog učešća, a na Twitteru je napisao: “Samo oni kojima zemlja ne pripada u stanju su uraditi ovako nešto”.
Ministar javne sigurnosti Gilad Erdan je rekao za Kanal 10 TV da je osam osoba uhićeno.
“Moramo biti spremni za novu vrstu terora”, dodao je on.

AUTOR:Prvi.tv

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>