Poništeni otkazi radnicima, “Prevent” doo Zenica

hand of builder with yellow hardhat, natural light,selective focus

Poštovani mediji,

Radnička borba urodila je plodom. Naime,  uspjeli smo da poništimo rješenja o otkazu koja su bila izdata radnicima „Prevent”  Zenica te smo ih vratili na čekanje zajedno sa ostalim radnicima. Uz to, uspjeli smo zaustaviti nagodbu Prevent Zenice sa radnicima po pitanju NEZAKONITIH otpremnina.  Podsjećamo, radnicima su bile usmeno ponuđene otpremnine koje su bile ponižavajuće, posebno kada se uzme u obzir da su mnogi radnici proveli više od 25 godina radeći u ovoj kompaniji. Ovom pobjedom smo zaštitili prava radnika i spriječili nepravednu i nezakonitu nagodbu koja bi im nanijela značajnu štetu.

Zaustavili smo pokušaj nezakonitog stečajnog postupka, koji je mogao dovesti  do oštećenja prava radnika i uništenje kompanije.

Ovo je velika pobjeda u borbi za prava radnika u našoj zemlji, a ostvarena je zahvaljujući zajedničkim naporima radnika, Radničkog pokreta i advokatske kancelarije Stevanović iz Bijeljine.

Radnički pokret i dalje nastavlja sa svojim radom kako bi dao doprinos za unapređenje položaja radnika u cijeloj BiH. Naš cilj je da se borimo za pravedniji i sigurniji radnički položaj, te ćemo nastaviti da se borimo za prava radnika i za bolju budućnost.

S poštovanjem,

Dražan Pejaković

predsjednik UG “Radnički pokret”.