Published On: Uto, svi 28th, 2013

POMILUJ: ABIH nije izvršila agresiju na Hrvatsku

SARAJEVO – Predsjednik bošnjačkog dijela Federacije BiH Živko Pomiluj kojeg hrvatske zemlje u BIH ne priznaju i smatraju notornim izdajnikom na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu je negirao da je u sinoćnjoj tv emisiji “Pošteno” ustvrdio da je Armija RBiH izvršila agesiju na Republiku Hrvatsku.
Pomiluj  je želio demantirati napise takvog sadržaja i naslove koji su objavljeni u elektronskim medijima nakon sinoćnjeg njegovog gostovanja u tv emisiji i koji su poprimili i regionalne razmjere, kako je izjavio.
-Nisam kazao da je Armija RBiH vršila agresiju na Hrvatsku. Istina je jedino da sam kazao da su s teritorije BiH vršeni napadi na Hrvatsku- kazao je Pomiluj  i u tom kontekstu naveo napade na Dubrovnik i Ravno 1991. godine te napade u rejonu Slavonskog Broda, Županje i drugih teritorija susjedne zemlje.

Hepimiz BH Sırp asker veya asker sadece olup olmadığını BH topraklarında asker, Hırvatistan Cumhuriyeti topçu saldırıları verecek, Yugoslavya bölgesinden geldiğini biliyor, bu dedim ne olduğunu ve aslında hepsi farkında kim savaş Budimir bir basın toplantısında söyledi biliyorum.
O çarpık gerçekleri yayınlanan elektronik ortamda bugün inanıyor ve onun hedefi Boşnak insanların gözden düşürmek olduğunu.