Published On: Čet, sij 17th, 2013

POLUDIO MIRO DŽAKULA: Sapunica oko carinjenja robe završena? Ili možda nije?

Direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Stanoviti Džakula, 16.01.2013. godine, donio je Odluku o stavljanju van snage svih šest ranije donesenih naredbi o nadležnosti carinskih ispostava za carinjenje roba porijeklom iz azijskih i afričkih zemalja. Donošenjem ove Odluke, carinjenje ovih roba vršit će se kao i prije donošenja prve Naredbe o nadležnosti carinskih ispostava dana 10.10.2012. godine, dakle, na svim carinskim ispostavama. I sve bi to bilo OK da nakon tog Džakula nije krenuo sa nizom odluka u kojima opoziva i pobija sam sebe…
 
Prvom Naredbom, od 10.10.2012. godine, carinjenje roba porijeklom iz Azije i Afrike dozvolio  je Džakula samo u pet carinskih ispostava: Tuzla, Gradiška, Sarajevo, Sarajevo aerodrom i Grude. Nakon toga, direktor Đžakula  donosi još pet naredbi kojima se nekim carinskim ispostavama ukidaju, a drugima daju ovlasti. Tako je Naredbom od 15.10.2012. ta ovlast ukinuta Grudama, a dana Novom Gradu, a novom Naredbom, nakon samo tri dana Džakula ustaje protiv Džakule i  od 18.10.2012. ovlast  vraća Grudama.
Naredbom o izmjeni Naredbe o nadležnosti carinskih ispostava za carinjenje određenih roba porijeklom iz azijskih i afričkim zemalja od 10.01.2013. godine, vrši tako Džakula  izmjene na način da briše carinske ispostave Novi Grad, Sarajevo i Grude, a dodaje  carinsku ispostava Mostar.
No tu nije kraj džakulanju Džakule…
Naredbom o izmjeni Naredbe o izmjeni Naredbe (???) od 14.01.2013. vraća Džakula  ovlast koju je tek jučer ukinuo carinskoj ispostavi Novi Grad.
I (valjda) konačno, dana 16.01.2013. godine, direktor Uprave za neizravno oporezivanje isti ovaj Džakula donosi Odluku kojom se stavljaju van snage svih šest Naredbi o nadležnosti carinskih ispostava za carinjenje određenih roba porijeklom iz azijskih i afričkih zemalja koje je dožakulao ranije.
Je li Džakula normalan? Il je liku dosadno! Kupite mu Xanax, lego kockice, sredite mu neku ribu, odvedite ga u kino, radite mu nešto!
Sve naredbe i Odluku možete pogledati OVDJE:
Odluka 16.01.2013.
Naredbe 10.10-18.10

 
 
 
 
 
 
Napomena: Nije isključeno dok ovo pišemo da je Džakula donio još 3 odluke koje je u međuvremenu poništio!
poskok.info