Published On: Pet, lip 14th, 2013

Policija provjerava poslovanje ministra Mikulića

SARAJEVO – Federalna uprava policije provjerava poslovanje Ministarstva pravde Federacije BiH / FBiH /, odnosno ministra Zorana Mikulića, saznaje Federalna televizija.

Policija provjerava na koji je način Ministarstvo pravde FBiH uplatilo mostarskoj tvrtki “Unis Telekomunikacije” iznos od 1,8 milijuna KM na ime elektronskog nadzora osuđenika, kao i to zbog čega veći dio plaćenog posla nije realiziran.

U Izvješću o reviziji financijskih izvještaja Federalnog ministarstva pravde za 2011. godinu revizori su naveli da predmet nabave određen tenderskom dokumentacijom nije u skladu s objavljenim obavještenjem, u kojem je navedeno da je predmet postupka “Nabava, montaža, održavanje i podrška opreme i usluga sustava za izvršenje kućnog zatvora s elektronskim nadzorom”.

U tenderskoj dokumentaciji predmet postupka je i najam opreme i usluga.

“Ne možemo potvrditi da je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u BiH izrađena tenderska dokumentacija sa jasnim i preciznim informacijama u dijelu opisa proizvoda i usluga iznosa, obima i količine nabave, tehničke specifikacije, opisa posla, i da je objavljeno Obavijest o javnoj nabavi u dijelu predmeta postupka nabave usklađeno s predmetom postupka nabave u tenderskoj dokumentaciji “, naveli su revizori.