Policija čak pola godine ranije znala za mogućnost napada u Zvorniku

Policijska stanica u Zvorniku znala je da postoji opasnost od napada, i to čak pola godine ranije nego što se to i dogodilo. Nerdin Ibrić ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio 27. travnja ove godine. Stanica javne sigurosti Zvornik 29. listopada 2014. godine dobila je upozorenje na mogućnost napada, javlja FTV. 
Kolege iz Zvornika upozorili su iz Centra javne sigurnosti Bijeljina: “Potrebno je izvršiti detaljnije provjere za osobu, navedenu kao “vođa vehabija” u Malom Zvorniku, kao i dolazi li na područje Republike Srpske – Zvornik, njegovo kretanje, sastajanje, kontakti, sredstvo prevoza koje koristi, vrijeme prelaska državne granice i dr. Pojačati osiguranje objekta CJS-a Zvornik”.
Iako su nakon napada tvrdili da nisu imali nikakve informacije, ipak, o svemu je bio obaviješten i MUP Republike Srpske:
“Dana 05.01.2015. godine dobili smo od Stanice javne sigurnosti Zvornik dopis u kojem se navodi da je od neisprobanog izvora dobivena informacija koju trenutno nije moguće provjeriti ‘da određena osoba bliska islamskom radikalnom pokretu vehabija planiraju napad na pravoslavni hram u izgradnji u Zvorniku, kao i napad na objekat SJS Zvornik’. Prema istoj informaciji, napad bi trebala izvršiti grupa iz Malog Zvornika, a odluka o tome je donesena na sastanku pripadnika vehabijskog pokreta u Salzburgu u Austriji”.
Kao dodatna potvrda da je MUP RS-a imao informacije potrebne za bolju pripremljenost i reakciju prilikom napada je i to što se u upozorenju CJS-a Bijeljina spominju Avdulah Hasanović i Muhamed Demirović, koje je nakon terorističkog napada SIPA privela na razgovor:
“Avdulah Hasanović, koji je promijenio ime u Fatih, koji je dana 03.09.2014. godine uhićen od pripadnika SIPA-e, s bratom Elvirom Hasanovićem i s Demirović Muhamedom, također pripadnicima vehabijskog pokreta”.
MUP Republike Srpske na FTV-ov upit odgovara kako “ne komentira informacije i dokumente s kojima određene osobe i neslužbeni mediji izlaze u javnost”.
Podsjećamo, Nerdin Ibrić je 27. travnja ove godine ušao u Policijsku stanicu i ubio policajca Dragana Đurića, a ranio policajce Željka Gajića i Stevu Milovanovića. Ibrić je ubijen u razmjeni vatre s policijom.