BIŠĆANI SU INAČE KULTURNI LJUDI Lipovača Tuzlaku: "Odgovorit ću ti nakon što ti završim posao s mamom"

Emir je dobio  konkurenciju.  Suljagiću, čovjeku kojeg ne smjenjuju, iako šteti imidžu Bosne i Hercegovine nezamislivim načinom komunikacije u javnosti, priključio se SDP-ovac Hamdija Lipovača koji građanima na twiteru pojašnjava kako im opći s majkama.
Lipovača i  Suljagić vole se javno. Emir lajkne Hamdiju, a on njemu tvitne,  odgovarajući porukama ljubavi, tipa “druže, bitno da te ja volim”.
Međutim,  građaninu iz Tuzle, koji ga je na twiteru upitao, “zar ti Hamdija nisi u zatvoru?”, što je posve logično pitanje budući da je  Lipovača  poslan u istražni zatvor zbog ozbiljne optužnice za kriminal, odgovorio je da će mu na to pitanje moći odgovoriti , nit manje nit više nego  “nakon što mu završi posao s majkom”!!!
Ovu rečenicu nije izjavio nikakav primitivac s dna kace nego jedan od najuglednijih SDP-ovaca, prvak vlasti u Unsko Sanskom kantonu dugi niz godina, čovjek koji živi od rada naroda i svijetla nada još svjetlije međunarodne zajednice u BIH. Hamdija socijaldemokrat Lipovača.
Radi se o skandaloznoj i neoprostivoj izjavi Lipovače,  o javno izraženoj  mizoginiji kao normalnom načinu komunikacije, u europskom javnom diskursu potpuno nedopustivoj retorici političara. Takvi lapsusi nešto su što u Europi ne izlazi iz usta najradikalnijih desničarskih stranaka.
Da tweetove kakve ostavlja Suljagić i rečenice kakve je izjavio Lipovača izjavi bilo tko drugi tko nije iz ove dvije stranke digli bi se Helsinški odbori, Transparenncy internationali, digle bi se medijske kuće, “nezavisna pera”, “nezavisni instituti” “nezavisni intelektualci”.
No budući da ih izgovaraju povlaštena gospoda iz “progresivnih stranaka”  koje kontroliraju NGO sektor godinama, koji su se predstavili stranim namjesnicima u BIH kao “jedini ispravni dečki na koje  se smije računati”,  niti jednog zahtjeva za ostavkom nećete vidjeti.
Strani centri moći u BIH naivno vjeruju kako su DF i SDP doista lijeve , fine, uljuđene i otmjene stranke, ne shvaćajući da podrškom njima daju podršku najmnogobrojnijem i najrazornijem nacionalizmu u državi. Onom unitarnom. Koji se predstavlja kao pošten iako je jako korumpiran.
Spašavanje Bosne Suljagićem i Lipovačom  isto je kao spašavanje Iraka tako što date svu vlast šijitima i nastojite da takvi prave državu.  Politička moć, utjecaj  i ugled političara poput Suljagića i Lipovače ne vrijede čak niti u vlastitim im gradovima a kamoli da je tolika da može osigurati dijalog i mira i  budućnost u cijeloj BIH. Eto takvi jamče zapadu da drže stvari pod kontrolom u ovoj zemlji. Twiteraši paranormalnog od kojih i vlastita čaršija okreće glavu.
Na što bi ličio dnevni politički život u BIH, kada bi svi političari i sve javne osobe u BIH uzeli sebi pravo koristiti retorički model Suljagićeve autoviktimizacijske streljane  ili Lipovačin mizogeni šovinizam?
 

Slika zaslona 2015-08-03 u 04.46.36

 
poskok.info