Published On: Sri, kol 10th, 2022

Policajci sa graničnog prijelaza kod Neuma zahvalili Hrvatskoj za otvaranje Pelješkog mosta

Mnogi smatraju da je otvaranje Pelješkog mosta direktni udar na budžet naše države. Međutim, granični policajci sa graničnog prijelaza kod Neuma ne misle tako. Oni su poslali službenu zahvalnicu Hrvatskoj zbog toga što su otvorili Pelješki most i njihov posao smanjili za nevjerovatnih 70%.

“Kada nije bilo ovog mosta mi smo se po cijeli dan ubijeli od posla. Cijeli dan si na nogama pregledaš gepeke, lične i pasoše. Mogu vam reći da je to bilo jako naporno za sve nas jer smo znali neke ljude pregledati i po nekoliko puta dnevno jer su stalno išli tamo vamo. Sada to nije slučaj. Sjedimo ovdje fino uživamo, sunčamo se i boli nas briga. Možemo da radimo šta nas je volja jer imamo dosta slobodnog vremena. Zbog toga smo odlučili Hrvatskoj poslati zahvalnicu jer su nam učinili veliku uslugu”, rekao je Halid Rampa, granični policajac.

Gospodin Rampa govorio je i o tome kako on i njegove kolege planiraju iskoristiti višak slobodnog vremena koji sada imaju.

“Mislili smo sebi kupiti neki sto za stoni tenis da malo ubijemo vrijeme dok nemamo posla. Pored toga u planu nam je ne praviti i gaming room jer imamo jedan mali podrum koji je dušu dao za to. Mislim da je to dosta za sad, a u budućnosti ćemo svakako nastaviti održavati dobre odnose i sa kolegama s Hrvatske strane jer i oni sada imaju dosta manje posla pa ponekad možemo raspaliti koju partiju fudbala ovdje na ničijoj zemlji”, dodao je gospodin Rampa.

satro.info

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare