Published On: Sri, kol 10th, 2022

Deset savjeta šta raditi u gužvi na kružnom toku kod Bradine

Kilometarske kolone prouzrokovane zbog izgradnje kružnog toka na Bradini u jeku ljetne sezone, mnoge građane su već izludili i u startu pokvarili odmor. Kako bi svoje vrijeme čekanja efikasno utrošili, donosimo vam listu savjeta šta sve možete uraditi dok čekate u koloni.

1. Pokrenuti Start-up: Obzirom da ćete provesti toliko vremena u koloni, potrebno se naoružati jakim internetom i dobro rashladiti automobil. Tokom boravka na Bradini imate dovoljno vremena da dobro razmislite kuda želite dalje ići sa životom, imate li neku biznis ideju, osmislite koncept, završite svu registraciju online i plasirate svoj proizvod na tržište prije nego dođete na red da prođete kružni tok.

2. Pokrenuti TikTok kanal: Ukoliko nema neke preozbiljne poslovne ideje, imat ćete dovoljno vremena da napravite TikTok kanal, osmislite dobar kontent, snimite nekih pedesetak video klipova, zaradite prvih deset hiljada od pretplatnika na TikToku, i tako postanete popularni i bogati umjesto da prosipate nervozu na cesti.

3. Street Workout: Imate višak kilograma? Planirali ste da prije ljetovanja se dovedete u savršenu liniju ali izgovori su bili jači od volje? Vrijeme provedeno tokom čekanja na Bradini iskoristite da svoju želatinastu figuru pretvorite u stameno tijelo spartanca. Imat ćete dovoljno vremena da pored svog automobila odradite tromjesečni ciklus treninga, gdje ćete efikasno skinuti kile, isklesati svoje mišiće i biti spremni da pokorite plaže Makarske rivijere.

4. Promjena rase: Ukoliko niste zadovoljni što imate bijelu put, idealno vrijeme je da tome stane u kraj. Čitav život ste sanjali da izgledate tamnoputo i imate bakrenu boju, a sada imate priliku da to dobijete potpuno besplatno, tako što ćete se kvarcati kao gušter tokom čekanja u koloni. Jedini problem koji vam se može desiti je mogućnost da ćete morati izvaditi novi pasoš zbog fotografije, ali ukoliko ljetujete u Neumu, vaši problemi su riješeni.

5. Završite online fakultet u Kiseljaku: Dosta vam je da vas prozivaju kako nemate fakultetsku diplomu, jer u životu niste imali vremena od posla da to sebi priuštite. Iskoristite ovo vrijeme i za svega nekoliko sati upišite fakultet, položite sve ispite, odbranite diplomski rad i zakažite njegovu proslavu po završetku godišnjeg odmora. Također odvojite posljednjih dan odmora da svratite u Kiseljak po diplomu, kako bi mogli tražiti veći koeficijent na platu.

6. Naučite sve brze versove Bube Corellija: Znate svaku njegovu pjesmu, ali vas zeza tekst jer em pola ne razumijete zbog autotuna a pola zbog brzine. Idealna je prilika da vježbate vers po vers, kako bi mogli impresionirati svoje prijatelje brzinom svoga flow-a i lakoćom kako lomite jezik dok iz sebe izbacujete vrele rime.

7. Inventura sijedih dlaka na glavi: Svaki put pred ogledalom se zapitate koliko vam je novih sijedih dlaka se pojavilo na glavi zbog stresa i loše ishrane. Ubijeđeni ste da imate više sijedih nego dlaka u prirodnoj boji, e pa sada konačno možete sebe ohrabriti i uvjeriti se da ipak ta računica nije tačna. Pažljivo prebrojte jedne i druge i vidite koliko još imate razlike prije nego vas zvanično počnu zvati starac.

8. Riješite se stresa zbog prelaska granice sa ilegalnim proizvodima: Imate viška šteku cigareta koje vam svake godine proizvode stres ukoliko vam ih granična policija pronađe? Zapakovali ste koji gram trave da se opustite sa prijateljima na plaži? Ništa se ne brinite, vrijeme koje ćete provesti na Bradini ne samo da će vas riješiti te vrste zaliha, već ćete ostati u deficitu sa paštetama i paradajzom koje ste planirali jesti prva tri dana na plaži.

9. Testirajte svoju vezu: Izolacija mladih bračnih parova može biti ogroman izazov. Često ne vidimo pravo lice druge osobe dok sa njom ne odemo na duži vremenski period pod isti krov. Ukoliko prije nego što pređete Bradinu, vaša ljepša polovina napusti vozilo i krene kući pješke, možda je vrijeme da nastavite sa životom dalje. Ukoliko ne, definitivno trebate početi razmišljati o datumu svadbe.

10. Za koga glasati na izborima: Ne postoji osoba u Bosni i Hercegovini koja je nekada uspjela da pregleda sve kandidate na izborima, obzirom da ima toliko stranaka i lista da je to gotovo pa nemoguća misija. Ovo će vam možda biti jedinstvena prilika da istražite svakoga, pročitate njegovu ili njenu kompletnu biografiju, analizirate dosadašnje političke poteze i čvrsto i argumentovano se odlučite za koga glasati na narednim izborima.

satro.info

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Bosanski pojas gaze, sve im je tako..

HR🇭🇷 HB
HR🇭🇷 HB
1 mjesec prije

To je zadnja stanica to jeste granica ss filđžanistancim kmee..