Published On: Pon, kol 9th, 2021

Počela trodnevna akcija masovne imunizacije

U Mostaru je u ponedjeljak počela masovna imunizacija građana Hercegovačko-neretvanske županije protiv SARS CoV-2 bez prethodnog naručivanja.

Naime u Domu zdravlja Mostar i Domu zdravlja Stari Grad su od ponedjeljka, 9. kolovoza, do srijede, 11. kolovoza, u razdoblju od 8 do 12 i od 16 do 20 sati dani otvorenih vrata za cijepljenje protiv SARS CoV-2, i to u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača i Centru za kulturu Mostar.

Vršiteljica dužnosti ravnatelja mostarskog Doma zdravlja Kristina Bevanda, dr. med., spec. epidemiolog, ustvrdila je u razgovoru za Fenu da su pristigle veće količine cjepiva proizvođača AstraZeneca te su napokon u mogućnosti organizirati jedan ovakav niz dana masovnijeg cijepljenja.

-Htjeli smo ovom akcijom dati priliku i zaposlenim ljudima da ne izlaze s radnog mjesta i da ne uzimaju dane godišnjeg kako bi se cijepili – rekla je dr. Bevanda, dodajući da se može cijepiti svaka osoba iz HNŽ-a, bez obzira na zdravstveno osiguranje ili mjesto prebivališta unutar Županije.

Napomenula je također da je svaka osoba dužna prije dolaska na cijepljenje da se posavjetuje sa svojim ljekarom kako bi on procijenio može li se cijepiti.

-Apeliram na sve sugrađane da shvatimo svi skupa važnost cijepljenja te da je to jedini do sada poznat efektivan način zaštite od ozbiljnog oblika oboljenja koronavirusa. Covid i respiratori nisu se događali davno te moramo misliti ne samo na svoje zdravlje nego i onih s kojima živimo. Iskoristimo mogućnost i u što većem broju se cijepimo i postignemo imunitet prema koronavirusu – poručio je ravnatelj Doma zdravlja Stari grad dr. Edin Kapetanović.

Kako se i očekivalo, zbog visokih temperatura u gradu na Neretvi, odaziv građana je u jutarnjim satima bio značajniji, a građani su zadovoljni što su mogli zaobići cijelu proceduru naručivanja.

Liječnici oba doma zdravlja ističu kako su iskustva pacijenata koji su cijepljeni dokaz kako taj proces prođe lagodno te kako su nuspojave, ukoliko se jave, najčešće simptomi nalik gripi te stoga ne vide razloga da građani ne dođu u centre za masovno cijepljenje i da sa sobom ponesu samo neki identifikacijski dokument./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Plandemija
Plandemija
1 godina prije

Apsolutno odbiti izmišljeno otrovno cjepivo !