Published On: Ned, velj 3rd, 2013

PO UZORU NA MOSTAR: Čokoladizacija Zenice

Na Trgu Alije Halal Čokoladnog  u Zenici, sinoć je održan “Čokoladni aktivizam” u organizaciji Centra za edukaciju mladih iz Zenice.
Dvadesetak mladih Zeničana večeras je i pored kišnih padavina izašlo na Trg Alije Izetbegovića i uspješno realiziralo akciju pod nazivom “Čokoladni aktivizam”.
Fenetilamin je jedan od sastojaka čokolade, koji oslobađa endorfine, što dovodi do osjećaja pojačane strasti i ljubavi, dok je kakao bogat flavanol koja povećava protok krvi u mozgu i time oslobađa aktivnost i kreativnost moždanih vijuga, a upravo je to razlog zašto je večerašnji aktivizam bio posvećen čokoladi.
Prema riječima aktivistice Centra za edukaciju mladih, Alme Bajramović, cilj je bio da se pokaže lokalnoj zajednici da mladi ne žele biti statična skupina.
“Večerašnji događaj smo organizirali kako bi skupili mlade ljude na jedno mjesto i pokazali naš aktivizam. Željeli smo pokazati da imamo ideju koju možemo sprovesti u djelo. Ujedno smo iskoristili priliku i da promoviramo naš Centar za edukaciju mladih i da pozovemo mlade ljude da nam se pridruže u ostvarenju naših zajedničkih ciljeva “, kazala je Alma Bajramović.
“Slika koju želimo poslati putem ovog događaja ima zadatak da probudi i ostale mlade kako bi zajedničkim snagama zauzeli bolju poziciju u društvu i dali do znanja da smo nezaobilazna grupa kojoj pripada sadašnjost, ali i bolja budućnost.”, Kazali su iz Centra za edukaciju mladih Zenica.
U okviru večerašnjeg druženja mladih Zeničana, odigrane su razne igre kako bi se mladi ljudi zbližili, te zajedno uspjeli da ostvare svoje ciljeve. Uz glazbeni program koji su pripremili Zenicafaria, Jasmin Bigga Alić i Marlon Delibašić, dobar provod nije izostajao.