Published On: Sri, kol 17th, 2022

‘Plaća i do 15.000 KM mjesečno. Zvuči puno, ali ima jedna caka’

Priču o životu i radu na Aljasci na TikToku podijelila je žena iz Srbije, koja se na društvenoj mreži predstavila kao Iva. Otkrila je koliko zaradi, kakav ima smještaj te što jede.

– Na početku ću reći da se zarada kreće od 2.000 dolara mjesečno, ako radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negdje gdje je loša sezona, pa do negdje 7.500 ako upadnete u dobru kompaniju i ako sezona bude jaka. To kada sam rekla 7.500 možda zvuči mnogo, ali doslovno svaki dan da se radi 16 i po sati, bez dana odmora. Znači nemate slobodan dan – ispričala je Iva, prenose 24sata.hr.

Otkrila je i koliko vremena ima za pauzu te kakvi su radni uvjeti u drugim kompanijama.

– Pauze su na četiri sata po 15 minuta. Prva pauza nakon četiri sata je 15 minuta, nakon sljedeća četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta, i onda se radi do kraja smjene. To je baš naporno i tako dva mjeseca možete raditi. To su kompanije koje rade s lososom, i to se radi u lipnju i srpnju. Ima više kompanija, neke su podijeljene po smjenama od 12 sati, negdje 16 i po sati, a postoje i one gdje nema smjene, svi rade jednu smjenu. Ako ima ribe radite, ako nema ne radite, imate slobodan dan. Pa onda narednog dana radite šest, osam, 10 sati, zavisi koliko ima ribe – pojasnila je.

Dotaknula se i smještaja u kojem boravi te hranu koju jede.

– Što se tiče smještaja možete da vam padne od šatora, jedne godine su muškarci spavali u šatoru, do recimo jedne godine sam bila u prikolici, kao kontejnerska prikolica. Samo je jedan metalni krevet na kat bio tu i ništa drugo, stvari su mi bile tri mjeseca spakovane u koferu. Što se tiče hrane to zavisi od kuhara, imaju dobru ponudu ali je pitanje kakav je kuhar. Je li Filipinac ili Meksikanac. Hrana je raznovrsna, uvijek imate juhu, dvije-tri vrste jela, možete birati, ima voća, slatkiša, nećete ostati gladni ali nakon mjesec dana sve se smuči – ispričala je Iva.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Da je valjalo, ne bi ti bila na hladnoj Aljasci. Najopasnija destinacija po život u Merici.