Utorak, 16 srpnja, 2024

PIC: Inzko i Moon su zajebali stvar, al to sami nekako sad rješite

Must Read

U Sarajevu je danas održana sjednica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), na kojoj su veleposlanici zemalja članica razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Kako je prenijela FTV, iz PIC-a je poručeno da politički lideri u BiH i njene demokratske institucije imaju sposobnost riješiti trenutnu situaciju vlastitim snagama.

Rečeno je, također, da visoki predstavnik Valentin Inzko ne vjeruje da bi njegov angažman u ovoj fazi pomogao jačanju demokracije u BiH.

PIC podsjeća da visoki predstavnik ima ovlaštenja intervenirati u ovakvim slučajevima, ali da to ne namjerava učiniti, posebno u ovom trenutku.

Navedeno je da situacija u vezi s radom Parlamenta Federacije BiH predstavlja dobar primjer.

“Analizirali smo poslovnik Parlamenta i vjerujemo da su dovoljno jasno definirane uloge njegovih ključnih tijela, uključujući kolegij, predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg, u sazivanju sjednica Parlamenta. Jasno je da se rad domova Parlamenta odvija samo u okviru sjednica, koje treba biti sazvane u skladu s poslovnikom”, napominju iz PIC-a.

Poručuju, također, da visoki predstavnik ne namjerava nametati svoj zaključak u ovom trenutku, jer se još nada i vjeruje da institucije u Federaciji BiH ovo pitanje mogu riješiti same.

“Visoki predstavnik neće dopustiti da situacija preraste u kaos i miješat će se, ukoliko domaće institucije ne urade svoj posao”, upozorava PIC. ( Onasa)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -