Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

Perković: HDZ BiH najavio je kupovinu vijećnika u Livnu

Must Read

”Nakon što je Općinsko vijeće Livno smijenilo Povjerenstvo za izbor, imenovanja i administrativna pitanja, počela je već poznata trgovina koalicije HDZBiH – SDA s kupovanjem vijećnika”, kazao je neovisni vijećnik Općinskog vijeća u Livnu Jakov Perković.

Naime, iz te koalicije najavljuju kako će novoutemeljena većina u Općinskom vijeću trajati kratko te da će jedini zaštitnici hrvatskih i bošnjačkih interesa – HDZBiH i SDA ponovno imati većinu, kako bi i dalje mogli vladati hrvatskim i bošnjačkim narodom.

Ove dvije stranke, tvrdi Perković, ne znaju da je stvarni cilj demokracije služenje narodu, a ne vladanje njime.

“Koaliciju HDZ-a BiH i SDA ne može i ne smije nitko dovesti u pitanje, pa čak ni onda kad SDA i Bakir Izetbegović proglašavaju zločincima umrle ljude Franju Tuđmana, Gojka Šušaka, Matu Bobana i Janka Bobetka te državno i vojno vodstvo, HVO, političke stranke HDZ Republike Hrvatske i HDZBiH i sve druge koji su na bilo koji način sudjelovali u borbi za opstojnost hrvatskog naroda u Hrvatskoj i BiH”, tvrdi Perković.

“Optužnicama Haškog suda falsificira se istina i kriminalizira ne samo prvi hrvatski predsjednik i njegovi suradnici nego i Domovinski rat i borba Hrvata za opstojnost u BiH”, tvrdi Perković te dodaje kako prihvaćanje takvih optužnica, šutnja i nepoduzimanje mjera da se one opovrgnu ne samo na procesima u Haagu nego i u javnosti može imati pogubne posljedice za budućnost hrvatskog naroda.

“HDZBiH ne samo da ne poduzima ništa na tom planu nego još pokušava spriječiti smjenu predsjednika Općinskog vijeća Livno Seada Hadžijahića, koji krši zakone BiH, Statut općine i Poslovnik o radu Općinskog vijeća jer je odbio potpisati deklaraciju, akt Općinskog vijeća kojim se osuđuje politika SDA i Bakira Izetbegovića koja Hrvate optužuje za udruženi zločinački pothvat čiji je cilj bio stvaranje HR Herceg-Bosne, područja na kojemu će živjeti samo Hrvati”, ističe Perković.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -