Published On: Ned, tra 18th, 2021

Pelješki most sve više poprima konačni izgled

Pelješki most sve više poprima konačni izgled. Trenutačno se postavljaju čelične konstrukcije između betonskih stupova koji će napokon povezati dva dijela hrvatske obale na prometno odsječenom krajnjem jugu zemlje. Most bi u cijelosti trebao biti završen početkom iduće godine, a pristupne ceste nekoliko mjeseci poslije.

Gradnja okomica na mostu je završena pa su sve snage kineskog izvođača radova usmjerene na smanjivanje razmaka između stupova.

I ŠTO KAŽEŠ, ŽELJKO KOMŠIĆ NE ŠIRI NACIONALIZAM? Komentari na Klix.ba nakon promo videa Pelješkog mosta prepuni mržnje prema Hrvatskoj

– Aktivnosti podizanja segmenata, pozicioniranja se paralelno odvijaju na svim središnjim stupnim mjestima, znači nas svih šest središnjih stupnih mjesta, govori za HRT Ivica Granić, voditelj radova na montaži čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta- CRBC.

– Dosad je ugrađeno 69 segmenata koji su stigli iz Kine ukupne dužine tisuću i 51 metar što je oko 44 posto dužine samog mosta, rekao je Jaroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Podizanje rasponske konstrukcije mosta na najveći stup podsjeća na vaganje golemom klasičnom vagom. Dva dijela jednake težine na svoju se stalnu poziciju podignu za otprilike pola sata. Malo manje vremena trebalo je i nama kako bismo se popeli na visinu od 60 metara, i to najprije dizalom… a onda improviziranim stubama….

HUŠKAČI NARODA: Bakir i Komšić uskoro će na Pelješac mostom u svoj omiljeni hotel. Njihovi glasači živjet će u uvjerenju da to oni tamo idu rušiti…

LJUBIĆ: Izgradnjom Pelješkog mosta bošnjačka politika gubi istrument ucjene Hrvatske