Published On: Čet, velj 18th, 2021

HUŠKAČI NARODA: Bakir i Komšić uskoro će na Pelješac mostom u svoj omiljeni hotel. Njihovi glasači živjet će u uvjerenju da to oni tamo idu rušiti…

Radovi na Pelješkom mostu polako se privode kraju. Danas bi se prvi stup koji izvire iz mora trebao spojiti s kopnom. Element za to spajanje dug je 52 metra, a teži 587 tona.

Pelješki most koji spaja Komarnu i Brijestu na poluotoku Pelješcu bit će dug 2,4 kilometra, a visok 52 metra. Imat će četiri prometna traka te će se njime premostiti Malostonski zaljev. Izgradnjom ovoga mosta Republika Hrvatska bi konačno trebala povezati svoj jug s ostatkom zemlje.

Samom izgradnjom mosta izbjegavao bi se Neumski koridor te teritorij BiH. Cijena izgradnje se kreće oko 526 milijuna eura, a financirat će se iz sredstava Europske unije.

Na današnjem povezivanju će uz župana dubrovačko-neretvanskog Nikolu Dobroslavića nazočiti i premijer Andrej Plenković.

Most bi trebao biti završen do kraja 2021. godine.

Bošnjačka politička elita, iz susjedne BIH, čest je gost hotela i svojih privatnih vila na Pelješkom mostu. Rado će im doći podatak da na svoju omiljeni destinaciju za odmor, sebe i svoje djece, više ne moraju preko Stona i Neuma. Nego bržim putem. Direktno preko mosta.

Kada se vrate s Pelješca, osunčani i iskvarcani, govorit će Bošnjacima o fašističkoj Hrvatskoj. I kako je Pelješki udar na pravo bosanske ratne mornarice na pristup otvorenom bazenu. Pardon. Moru.