Published On: Uto, velj 19th, 2013

PATRIOTSKI ČIN: Galić sporazumno priznao krivicu za organizirani kriminal i utaju poreza

Optuženi Nedžad Galić (1976.) i tvrtka ”AMA PROM” d.o.o. Tuzla, koja je registrirana na njegovo ime, sporazumno su priznali krivicu za organizirani kriminal i poreznu utaju.
Galić je sklopilo Sporazum o priznanju krivice sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.
Potpisivanjem sporazuma optuženi u cijelosti priznaju izvršenje kaznenih djela koja im se stavljaju na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 7. svibnja 2012. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od suca za prethodno saslušanje Suda BiH 15. svibnja. 2012.
Tužitelj, braniteji i optuženi suglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Nedžadu Galiću kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, te istovremeno odredi da se kazna neće izvršiti ako u roku od četiri godine optuženi ne izvrši novo kazneno djelo, te da ”optuženoj pravnoj osobi ”AMA PROM“ d.o.o. Tuzla izrekne krivično pravnu sankciju kaznu prestanka pravne osobe, iz člana 134. KZ-a BiH”.
Predložena kazna je u skladu sa ulogama optuženih u izvršenju kaznenog djela koje je opisano u optužnici protiv Fahrudina Čage i dr.
Sklapanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznenopravnu sankciju koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH