Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

PATNJE MLADOG AUTOSTOPERA: Kutli u Sarajevu ponovo potvrđena kazna zatvora, on razgulio u Banju Luku!

Must Read

IP_img_popup_047Nakon što je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine krajem siječnja ove godine ukinuo osuđujući presudu protiv poznatog zagrebačkog biznismena Miroslava Kutle, kojeg je taj isti Zagreb godinama imputirao Hercegovini iako ga se Hercegovina odrekla davno, još iz vremena dok je preko svog Jutarnjeg u Hrvatskoj, za taj jad od škuda širio antihercegovačku propagandu, i predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje, Kantonalni sud u Sarajevu je ponovo kontroverznog hrvatskog biznismena osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, saznaje agencija Anadolija (AA).

Kutlu je sarajevski sud i 29. rujna 2011. osudio na zatvorsku kaznu, potvrđujući, zapravo, presudu koju mu je godinu ranije pravomoćno izrekao Županijski sud u Zagrebu zbog malverzacija u slučaju “Gradski podrum”. No, nakon žalbe Kutline odbrane, Vrhovni sud FBiH je odlučio da se postupak obnovi.

Kutle posjeduje i državljanstvo Bosne i Hercegovine, što sprječava njegovo izručenje Hrvatskoj.

Budući da je Kantonalni sud Sarajevo po drugi put zatražio izvršenje hrvatske presude, cijeli se slučaj ponovo našao na Vrhovnom sudu FBiH.

Kutlin sarajevski odvjetnik Damir Alagić ovaj put se žalio zbog “bitne povrede odredaba kaznenog postupka, povrede kaznenog zakona, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluke suda o kazni”.

Zanimljivo je da je stavljen prigovor mjesne nadležnosti Kantonalnog suda u Sarajevu, jer je Kutle u međuvremenu iz Sarajeva preselio u Banju Luku.

Odvjetnik Alagić nam je potvrdio da je Kutle preselio u Banju Luku kako bi “lakše mogao kontaktirati sa obitelji”.

Sarajevski sud je, smatra obrana, potpuno zanemario zakonske odrednice vezane za mjesnu nadležnost u koja je utvrđena od strane Ministarstva pravde na osnovu prijave prebivališta na području Bosne i Hercegovine.

Obrana predlaže Vrhovnom sudu FBiH da usvoji žalbu, pobijenu presudu preinači i tako odbije zahtjev Republike Hrvatske za izvršenje pravosnažne presude iz Hrvatske. Odbrani je prihvatljivo i da se presuda u cijelosti ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem.

“Kantonalni sud Sarajevo je napravio to što je napravio, podijelio je suce na dva dijela i napravio povrede u postupku. Mi smo napisali žalbu Vrhovnom sudu FBiH i sada će Vrhovni sud FBiH to ponovno razmotriti. Postupak sada traje. Kroz cijeli ovaj postupak dokazali smo da je bilo riječi o političkom suđenju i da sve ovo nema veze s pravom i pravdom”, izjavio je odvjetnik Damir Alagić.

Kutle je u BiH pobjegao nakon što je u rujnu 2010. osuđen na zatvorsku kaznu. U međuvremenu je osnovao novo poduzeće “Megagreen”, sa sjedištem u Sarajevu, koje će se baviti proizvodnjom zdrave hrane.

Odvjetnik Alagić potvrdio da će Kutle nastaviti svoje poslove u Federaciji BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -