Subota, 13 srpnja, 2024

TEŠKE RIJEČI NAKON PREKIDA: Vladavinu SDA obilježili su kriminal, afere, ubojstva…

Must Read

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) uputila je danas odgovor Stranci demokratske akcije (SDA) u vezi, kako je rečeno, obmana koje predsjednik ove stranke plasira u javnosti. U priopćenju stoji:

“S obzirom da je predsjednik SDA Sulejman Tihić po tko zna koji put pokušao zamijeniti teze i obmanuti javnost iznošenjem potpunih neistina, dužni smo upozoriti da isti ponovo ne navodi pravi razlog izlaska SDA iz vladajuće koalicije.

SDA nije i neće više biti dio parlamentarne većine zbog toga što se gospodin Tihić i SDA neodgovorno ponašaju prema interesima Bosne i Hercegovine i građana naše zemlje, time što su odlučili ne podržati proračun Bosne i Hercegovine iz čisto kalkulantskih razloga i političkih manipulacija uoči lokalnih izbora i nadolazećeg Kongresa SDA. O tome da za SDA s ovakvim ponašanjem nema mjesta u vladajućoj koaliciji, pored SDP-a, već su se izjasnili i lideri SBB-a, SNSD-a, SDS-a, HDZ BiH, HDZ-a 1990.

Gospodin Tihić je odbijajući da glasa za državni proračun, svjesno ili ne, atakirao na državu Bosnu i Hercegovinu i u prvi plan stavio uskostranačke interese među kojima su prioritet doživjeti što je moguće manji pad na lokalnim izborima i osigurati što je moguće bolju poziciju pred stranački Kongres. Tako je propustio poviesnu šansu da se konačno obračuna sa vlastitom prošlošću. Ta prošlost se ne može promijeniti, kao ni skinuti odgovornost SDA za posljednjih 20 godina vladavine.

Tu vladavinu su obilježili rašireni organizirani i institucionalni kriminal, neprihvatljiva sprega policije i vlasti u montiranju političkih afera, udruživanje s okorjelim kriminalcima koji su SDA pomagali u predizbornim kampanjama, nerazjašnjena politička ubojstva, mito i korupcija u javnim poduzećima. Tihić je svoju brigu za državu BiH najbolje pokazao u Prudu, te je krajnje licemjerno da nekadašnji komunistički tužitelj SDP-u ispostavlja politički račun za veze s komunizmom. Samo u SDA trenutno ima više komunističkih funkcionera nego u svim ostalim političkim strankama zajedno. To što su oni skloni mijenjati političke dresove, kao što mijenjaju i političke stavove, je sasvim druga tema.

SDA plaši narod svojim vlastitim planom privatizacije javnih poduzeća koji podmeće drugima, ali ne zbog eventualnih efekata iste, nego isključivo zbog cilja zaštite svojih tajkuna koji godinama izvlače novac iz javnih poduzeća.

Tihić i njegova stranka se evidentno ne brinu za državu, nego isključivo za sebe. Prepoznatljiv je strah od Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, osnivanja Federalnog USKOK-a i razotkrivanja bosanskih sanadera. Kao što je i sam Tihić rekao, ako SDA nije u vlasti, izgubiće 3000 svojih ljudi na funkcijama. Nažalost, to je trenutno najveća briga SDA.

Na kraju, Tihić je u istoj mjeri lider narodne stranke političkog centra kao što je SDP komunistička partija koja ga je postavila za tužitelja. Neprincipijelnost, kao i politička i svaka druga neodgovornost samo je još jednom isplivala na površinu i predsjednika SDA pokazala u njegovom pravom svjetlu. Baš onako kako ga ovdašnja javnost i poznaje, stoji na kraju priopćenja SDP-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -