Published On: Ned, ruj 18th, 2016

PARARELNI BH SVEMIRI: Kako napisati objektivnu vijest za Bošnjake, Srbe, Hrvate, svezi glede Januara Devetog


Koliko je BIH podijeljeno društvo najbolje govore reakcije na odluku Ustavnog suda BIH, i razvoj događaja koji upravo pratimo.
Premda je ovdje zločin reći da je BIH podijeljeno društvo ona to doista, na žalost,  jest.
Krivac za to naravno nisu njeni građani, nego politike koje su nakon Daytona zavađale tri BH naroda.
Premda komunisti tvrde da su to činile nacionalne stranke, stupanj međunacionalnog nepovjerenja rastao je upravo za vrijeme “oktobarskih revolucija” i državnih udara komunističkih partija u BIH.
Sjeća li se netko je li OHR tada privodio zbog kršenja Ustava BIH? U doba vladavine nacionalnih stranaka, u BIH je trajala, kakva takva stabilnost i porast međunacionalnog povjerenja. (Doba premijera Hadžipašića u FBIH (SDA) doba je stabilnosti u FBIH i BIH i ekonomskog uzleta BIH – 2007.g)
Uglavnom jednima je sada OHR najjači stup državnosti BIH, OHR je pustio Dodika da ide do kraja, kako bi njegov opstanak u BIH opet dobio smisao, Ustavni sud je jednima zakon institucija dok je drugima sve najgore.
U tu svrhu napisat ćemo tri verzije vijesti o ovom događaju jer je naprosto nemoguće napisati jednu koja bi svima odgovarala,  pa si sami izaberite koja vam je najbolja i nju si uzmite kao objektivnu.

Verzija 1 (za patriotski i bolji, dio BIH, onaj dio na kojem je vladala dobra vojska i specijalne partizanske jedinice odreda El Mudžahid, svijetli dio NOB-a BIH)

Predvodnici genocidne tvorevine, obučeni u demokratsku kožu, predvođeni lažnim sodcemokratom Miloradom Dodikom, prijete rušenju tisućljetne državnosti države BIH i njenog ustavnog poretka, te otvoreno najavljuju kako će provesti referendum bez obzira što ga je Ustavni sud zabranio.
Prijatelji BIH, bez kojih danas ne bi bilo Bosne, dakle OHR, US ambasada i svi koji vole ovu zemlju, zaprijetili su sankcijama Dodiku.
Onaj tko bude proveo referendum bit će kažnjen i utamničen u najtamničkiju tamnicu.
US ambasada najavila je i sankcije za Srpsku Republiku. US ambasada je prijatelj BIH.
Narod RS-a mora shvatiti da ga njegovi lideri vode u propast. Izdajničko ponašanje Mladena Ivanića i ostalih prvaka lažne oporbe u Srba pokazalo je da kod Srba nema oporbe i da su svi oni isti kad je u pitanju nepoštivanje države.
Probosanske snage moraju biti spremne da osujete svaki daljnji plan Banja Luke, i očito uvođenje krimskog scenarija u BIH. Bojkotirajmo Gasprom!

Verzija 2 – (Za Republiku Srpsku – genocidnu tvorevinu u kojoj su svi četnici dok se ne dokaže suprotno)


Pitanje zabrane dana RS-a je pitanje hoćemo li mi pristati na to da međunarodni imperatori BIH s nama urade ono što su uradili već Hrvatima i da budemo K+ narod u BIH kao što su to Hrvati danas.  Ili nećemo.
Vidite da su već uradili pritisak na Beograd da nam okrene leđa kao što je to Hrvatskoj urađeno nekoliko već puta, i kao što je Hrvatska, na pritisak Imperatora ovdje učinila Hrvatima izdavši ih premda su krvarili za tu Hrvatsku kao nitko.
RS je dio BIH. I Srbi su sinovi ove zemlje kao i Bošnjaci i Hrvati.
Prečanski Srbi imaju svoj dio krivnje u ovom ratu ali su narod s ponosnom i svijetlom poviješću. Prečanski Srbi su tri puta  ustali protiv stranih okupatora na Balkanu. I to uvijek prvi!
Protiv turskog, protiv austrijskog, i protiv nacističkog.
Kao takvi prečanski Srbi zaslužuju nekakav oblik državnosti. Dok smo mi to radili drugi narodi u našem okruženju šurovali su s okupatorima. Bošnjaci s turskim okupatorom i nacističkim a Hrvati s austrijskim i nacističkim. Ustat ćemo i četvrti put!
Ako se ne poštuje volja RS-a ni mi nećemo poštovati volju BH institucija. Danas se ne brani samo srpski ponos tu, danas se ovdje brani na neki način i BIH, stvarna BIH, ona koja je bila i srpska i hrvatska i bošnjačka i koja će takva biti ili je neće biti. A ne OHR-ova i država nekakvih ambasada.
Referendum je polazna točka odlaska OHR-a iz BIH. Referendum je spas za BIH i rješenje za BIH, početak unutarnjeg dijaloga, a ne opasnost za BIH. Referendum znači konačan kraj vladavine međunarodnih pljačkaša i kontrolora krize u BIH.
Bakir Izetbegović u svojoj apelaciji Ustavnom sudu lažno tvrdi da je 9. siječanj dan najave zločina, da su Srbi već tada išli na zločin, i da je Srpska stvorena na unaprijed planiranom zločinu. Takvu prijavu usvaja Ustavni sud kao normalnu iako ona nije uvreda samo Srbima nego i zdravoj logici. I  to je sud koji mi moramo poštovati.
Povijest pamti međutim drugačiju stvarnost. Alija Izetbegović odbio je Coutillierov plan, plan koji su Srbi potpisali. I koji je bio prije rata. Prije Srebrenice, prije 100.000 mrtvih, prije milijun raseljenih. Kako je moguće da onda Ustavni sud usvaja ovu političku kvalifikaciju iako nju povijest opovrgava? Iako ju sam otac Bakirov i njegova biografija opovrgavaju?
Coutillierov sporazum koji su Srbi prihvatili kompromisno u ime mira,  je dokaz da 9. siječnja nije datum sa unaprijed ugrađenim zločinom. 9 siječnja jeste ne samo odgovor Srba na nasilno preglasavanje u BIH i rušenje Ustava BIH nego i spremnost na dogovor o novoj BIH.
Oni koji se u Sarajevu danas kunu u pomoć  američke politike i OHR-a trebaju znati da je upravo američki diplomata nagovorio Bakirovog oca, da se okrene ratu, i da ne pristane na mir.  A ako američka ambasada planira pritvarati, prvo nek krenu od sebe. Imaju materijala jer su sve ove godine rušili Dayton. Primjera je bezbroj.
U našoj zemlji, nas Amerikanci neće hapsiti. Ovo nije Guantanamo.
Vrijeme je za demokraciju. I za novu europsku BIH u kojoj će se poštovati volja građana i naroda, u kojoj ćemo se mi sami među sobom više razumijevati i manje optuživati. Ili referendum ili OHR, pa birajte.

Verzija 3 – Za Hrvate u BIH – fašistički narod koji ima previše prava, narod čiji su pripadnici svi fašisti i ustaše ako ne misle onako kako im se kaže da misle. I imaju previše para.


Kadija te tuži, kadija te sudi. Mi smo to sve prošli, i bit će nam poprilično neugodno, ako Srbi ustraju u  onom u čem mi nismo mogli.
Budući da smo odgojeni u uvjerenju da smo zeznutiji od Srba, bit će malo teško gledati jedinstvo njihovih političara, retoriku kojom se brane, i činjenicu da se među njima neće moći pronaći toliko izdajnika kao među nama.
Kako bismo pobjegli od bijede vlastitih sebe, spoznaje da na 4 Hrvata hoda jedna prodana duša,  kao naroda  bez šije i karaktera, u to ime šmrkat ćemo Bujanca, i ufuravati se da smo arijevci.
Pitanja ćirilice u Vukovaru, plaža u Makaraskoj, Bandićevih fontana, i drniškog pršuta su nam lakša za pratiti nego gledati svoju bijedu. Mi gledamo Bujicu. Tako nam je lakše. I malo smo glupi.
Al baš nas briga jer smo dali tri nobelovca.