Published On: Ned, ruj 18th, 2016

RESPECT: Slijepi mladić Mustafa Mehić istrčao je jutros sarajevski polumaraton i inspirirao mnoge

Mustafa Mehić u društvu Tomislava Cvitanušića, bh ultramaratonca koji mu je bio leader.


Sportaš koji je osvojio srca diljem Bosne i Hercegovine nakon što je najavio ostvarenje svoje želje o sudjelovanju i završetku sarajevske polumaratonske utrke, konačno je svoj cilj ucrtao u bilježnicu životnih postignuća.

Uz Mujčeta je kroz svih nešto više od 21 kilometar utrke bio njegov trener Tomislav Cvitanušić koji je s ovim ljubiteljem rekreacije proveo mjesece pripremanja za ovaj hvale vrijedan podvig. Mujče je u više navrata poručio kako mu ništa nije teško te kako je volja ono što ga pokreće . Ovaj polumaratonac rođen je kao slabovidan, a 2012. je u potpunosti izgubio vid.

Mustafa je počeo trenirati trčanje sredinom travnja ove godine, a konačni, veliki cilj je sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Mujče je istrčavanjem prvog polumaratona postao i prvi slijepi sudionik 21-kilometarske utrke u regiji.
Ovaj svestrani mladić inspiracija je svojim kolegama i sportašima, a pored današnjeg uspjeha Mujče završava prvu godinu Pravnog fakulteta, voli hip hop, a snimio pjesmu sa tuzlanskim reperom Frenkijem.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x