Published On: Tue, Dec 10th, 2013

Papa Franjo zadovoljan referendumom u Hrvatskoj

“Poglavar Katoličke crkve papa Franjo, primajući u subotu 7. prosinca članove plenarnog zasjedanja Papinskoga vijeća za laike, pozdravio se i zadržao u kraćem razgovoru sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. Sveti Otac u tom susretu zanimao se za nedavno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice jedne žene i jednoga muškarca u Hrvatskoj.

Kardinal Bozanić sažeto je obavijestio papu Franju o velikom angažmanu i doprinosu vjernika laika i osobito mladih vjernika građanskoj inicijativi ‘U ime obitelji’ te o popratnome molitvenom angažmanu širom Hrvatske. Sveti Otac, kako je posvjedočio kardinal Bozanić, izrazio je zadovoljstvo zaštitom vrednote braka u Hrvatskoj.

Kardinal je također posvjedočio da je hrvatski referendum o zaštiti braka veoma odjeknuo u različitim krugovima u Vatikanu i šire po Italiji te da su mnogi uglednici intelektualci ishod referenduma ocijenili velikim uspjehom u zaštiti institucije braka”, kaže se u priopćenju iz Zagrebačke nadbiskupije.