Published On: Sub, stu 27th, 2021

Papa Franjo imenovao novog upravitelja Međugorja

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u subotu u podne vijest da je papa Franjo imenovao nadbiskupa mons. Aldu Cavallija, naslovnoga nadbiskupa Vibo Valentie (Vibo Valentia – lat. Dioecesis Vibonensis), dosadašnjega apostolskog nuncija u Nizozemskoj, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, javio je Radio Mir Međugorje.

Riječ je o nastavku misije koju je u Međugorju vršio nadbiskup Henryk Hoser, S.A.C., koji je preminuo 13. kolovoza 2021. godine u Varšavi.

Mons. Aldo Cavalli rođen je 18. listopada 1946. godine u Lecceu (Italija). Za svećenika biskupije Bergamo zaređen je 18. ožujka 1971. godine. Nakon svećeničkoga ređenja predaje književnost u Sjemeništu te za to vrijeme završava studij političkih znanosti na katoličkome sveučilištu. Od 1975. godine je u Papinskoj crkvenoj akademiji u Rimu, okrunivši boravak završenim postdiplomskim studijem teologije i crkvenoga prava. Služio je u nekoliko nuncijatura kao tajnik te u Državnome tajništvu Svete Stolice. Biskupsko posvećenje primio je 26. kolovoza 1996. godine u katedrali u Bergamu. Bio je apostolski nuncij u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 21. ožujka 2015. godine nuncij je u Nizozemskoj i Stalni predstavnik Svete Stolice pri Organizaciji za zabranu kemijskoga oružja (OPCW).

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko prigodom ovoga imenovanja rekao je: „Izražavam najdublju zahvalnost Svetomu Ocu papi Franji na imenovanju novoga Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, u osobi nadbiskupa Cavallija. Ovo imenovanje čitamo kao znak brižne pozornosti Vrhovnoga Svećenika za ovo hodočasničko mjesto. Novoga Apostolskog Vizitatora dočekujemo s dubokim osjećajem zahvalnosti i poštovanja kao i njegova prethodnika, blagopokojnoga mons. Hosera, čiji je rođendan, baš znakovito, na današnji dan. Neka novoga Apostolskog Vizitatora u novoj službi, kojom predstavlja Svetoga Oca i Svetu Stolicu u Međugorju i u mjesnoj Crkvi, prati nebeska pomoć Presvete Bogorodice, Blažene Djevice Marije!”

”Radostan sam zbog ove vijesti. Divno me iznenadila vijest da je papa Franjo imenovao mons. Aldu Cavallija novim Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Zahvalni smo Bogu za mons. Henryka Hosera što je bio s nama i što je učinio toliko toga za Međugorja, vjerujemo da će i mons. Cavalli nastaviti njegovim putem. Radosni smo zbog ove vijesti. Hvala papi Franji što nam šalje nadbiskupa Cavallija za Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje”, kazao je nakon objave ove vijesti međugorski župnik fra Marinko Šakota, javio je Radio Mir Međugorje.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
veritas
veritas
1 godina prije

Hoće li barem ovaj biskup u specijalnoj misiji u Međugorju
konačno razriješiti tajne Marijijin uprizorenja???

Kiklop
Kiklop
1 godina prije

Poslan je kao i predhodni radi kontrole novca.Vatikan nikada nece priznati Medjugorje.U Medjugorju osjetis u sebi mir, jednostavno drjuga si osoba.

Derim
Derim
1 godina prije

Dogovaraju ima li gdje mladih djecaka.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Jadan ti idi na liječenje

sim
sim
1 godina prije

drugim rijecima – Novoimenovani Visoki predstavnik za nadleznu Provinciju …

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  sim
1 godina prije

WoW !