Published On: Sub, stu 27th, 2021

DODIK: Neću pokleknuti, nastavljam borbu za Republiku Srpsku

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da neće pokleknuti pred mnogim autoritetima koji su na razne negativne načine pokušali ugroziti slobodu srpskog naroda, već će se nastaviti boriti za Republiku Srpsku.

Dodik je istaknuo da sloboda nikada nije jeftina, da uvijek traži žrtve, ali da se on opredijelio da se bori za slobodu, koja znači postojanje Republike Srpske u punom kapacitetu kako je predviđeno Daytonskim mirovnim sporazumom.

On je istaknuo da su reforme, nasilno davanje suglasnosti, otimanje putem odluka visokog predstavnika prošlost, da se to više neće dogoditi.

“Neće Republika Srpska ući u odlučivanje na zajedničkoj razini dok se ne povuče, poništi, što god hoće da urade, spali odluka Valentina Inzka koju je nametnuo. Kada to urade oni koji su to uradili, mi ćemo otići tamo i početi odlučivati”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

On je pojasnio da je krilatica izvorni Dayton vezana za prvobitni tekst koji je bitno promašen, devalviran akcijom međunarodnih faktora, napomenuvši da su nered napravila četiri stranca, odnosno visoki predstavnici napravili i trojica sudaca Ustavnog suda BiH.

“Oni su to učinili provodeći izvornu politiku SDA koja se lažno predstavlja kao građanska. Ona je u suštini bošnjačka, muslimanska politička stranka čiji je osnovni program Islamska deklaracija Alije Izetbegovića”, naglasio je Dodik.

Nema potrebu, kaže, za političke duele ili politilčka razračunavnja s Bakirom Izetbegovićem, već ima potrebu da se razračuna s njihovim programom jer je očigledno da on sve svoje opcije crpi iz Islamske deklaracije, koju i drži na svom stolu.

“Ne vjerujem da ja mogu biti kriv ako je netko otišao iz Velike Kladuše ili Bihaća, vjerujem da su više krive njihove politike koje su dozvolile da tamo dođu migranti koji izgone domicilne Bošnjake iz tih krajeva”, rekao je Dodik.

On smatra da je politika Bakira Izetbegovića da ovdje dovede što više islamskih migranata koji bi zagorčali život ovdašnjim stanovnicima za samo nekoliko godina kada bi bili prisiljeni da im se zbog njihove koncentracije moraju dati prava na državljanstvo, izbore.

“To je ono protiv čega se ja borim. Borim se protiv BiH koja je izvan Ustava BiH, protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović, koju je imao i Alija Izetbegović, borim se protiv BiH u kojoj su muslimani dominantan narod koji želi majorizirati Srbe, prema primjeru kako to čini s Hrvatima”, pojasnio je Dodik.

On je naglasio da se bori za Republiku Srpsku koja ima jasan, precizan, status, odvojen od Bakira Izetbegovića.

“Predstavljam Republiku Srpsku i srpski narod i nastavit ću to raditi na najbolji mogući način. To činim bez ikakvih oklijevanja i neću pokleknuti pred mnogim autoritetima koji su pokušavali na negativan način, prijetnjama, sankcijama, čudima ovdje ugroziti slobodu srpskog naroda”, rekao je Dodik.

Za visoke predstavnike i strane sudce Ustavnog suda koji su kršili Daytonski sporazum je rekao da su to činili zato što su iza sebe imali političku silu koja je prijetila, i represivnu silu prema mnogim ljudima koje su udaljavali s poslova, “nisu im davali živjeti”.

Istaknuo je da to vrijeme prolazi, da svijet danas nije isti.

“Ono što smo uspjeli i što je meni uvijek bilo u opredjeljenju kada sam išao na teške sastanke, a bilo ih je mnogo, jeste da samo ne dozvolim da se promijeni Ustav BiH. Dok je Ustav, uvijek se možemo na Ustav pozvati, da smo ga promijenili ne bi mogli ništa”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, danas Ustav BiH je Aneks četiri Daytonskog sporazuma, u njemu točno piše kakva je BiH.

“Mi takvu BiH prihvaćamo, ni jednu drugu”, istaknuo je Dodik./Srna/HMS/

guest
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Respekt gosp Dodik. Otpor talibaniji!!

Mornar
Mornar
Odgovori   Izmetbegović
1 mjesec prije

Nakon Karadorda, Dodik je najveci borac protiv turskog zuluma.

Mornar
Mornar
Odgovori   Mornar
1 mjesec prije

Uci ce u povijest.

Epoha
Epoha
Odgovori   Mornar
1 mjesec prije

Jako tesko, puna povijest fasista. Citaj Lincolna. Martina Luthera Kinga. Mendelu. Ove sto su nesto i postigli, ne samo razrusili.

Derim
Derim
Odgovori   Izmetbegović
1 mjesec prije

Balvane.

Bojan
Bojan
1 mjesec prije

Srušit će džamahiriju bez ispaljenog metka.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ša ovo nema patrijotskih komentara ovdi- Baja im zaprašio lonac?

Ganga🐉
Ganga🐉
1 mjesec prije

Srbi i Muslimani se natežu u i oko BiH , ne nazire se dobro do kraja svijeta,zlo i naopako.

Epoha
Epoha
Odgovori   Ganga🐉
1 mjesec prije

Tako nekako. Na zalost. Teska psihoza. Mrcvarenje.

Zagrepčan
Zagrepčan
1 mjesec prije

Za kakvu ste se to vi “slobodu” borili od 1992. do 1995. ?
Borili ste se za zločinački velikosrpski projekt, “svi Srbi u jednoj državi” i pri tome počinili nezapamćene zločine i genocid nad nesrpskim narodima. Zahvali Clintonovoj administraciji, koja je spriječila HV u oslobađanju Banja Luke, u vojnoj operaciji “Južni potez” 1995.godine i nestanak agresorske, zločinačke tvorevine “Republike Srpske” i u Daytonu vam darovala 49% etnički “očišćenog”, BH teritorija.

Epoha
Epoha
Odgovori   Zagrepčan
1 mjesec prije

I ponovno to rade, snuju i kuju “Velikosrpski svet”, nikad se nece dozvati, nikad.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Zagrepčan
1 mjesec prije

To ti je mit priša, odnos snaga HV/HVO/ABiH/NATO avijacija/brze NATO prema VRS je bio nesrazmjeran. Slobo je pokrenuo Vojsku Srbije i ušao bi o otvoren rat i zato je Klintonova administracija “spriječila” okupaciju Banjaluke – mogla je HV popasti travu. Sa iscrpljenom i 3 godine pod sankcijama vojskom smo zadržali koliko toliko nadiranje. Niko nikom ništa nije darovao, a naročito Srbima niko ništa ne daruje već je to odbranjeno.
Mislite šta hoćete uostalom.

Šaćir soros
Šaćir soros
Odgovori   Zagrepčan
1 mjesec prije

POTPISUJEM….GENOCIDNa tvorevina RS je nagrada za srpski fašizam od islamofobne i antisemitske EVROPE u realizaciji i pod interesom Amerike…

Zoran
Zoran
Odgovori   Zagrepčan
1 mjesec prije

Jos si ti mali sokole.A sta je moglo da bude do 95?Pjevaj danke dojcland i ne pametuj.

Boss
Boss
1 mjesec prije

Evo Sekija opet :). Kad ce taj referendum vise? Ah da, sljedeceg utorka, ne?

Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Mile sretno i ne daj se. Ne dozvoli da sultan vlada Bosnom..