PANDUREVIĆ: I mediji su raspirivali vatru u Sarajevu

SARAJEVO – Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević smatra da je, osim svih problema koje je izazvala “talačka kriza”, u pitanje ozbiljno dovedena i uloga pojedinih medija u BiH, jer su se neki federalni mediji ponašali poltronski, a drugima je bilo onemogućeno da profesionalno rade svoj posao.

Ona je u parlamentu BiH prozvala komesara policije u Kantonu Sarajevo Vahida Ćosića da nije ništa poduzeo da parlamentarcima i zaposlenima u institucijama BiH osigura normalne uvjete za rad i odlazak s posla.

“Očekivala sam danas malo više kritičnosti od SDA, jer je riječ o čovjeku koji je blizak toj stranci. Da se to, ne daj Bože, nekim slučajem desilo u Banjaluci i da se kadar SDS-a ponašao kako se u Sarajevu ponašao kadar SDA, naš kolega sigurno više ne bi mogao obavljati tu funkciju “, rekla je Pandurevićeva.

Prema njenim riječima, ako je SDA odgovorna partija, onda bi trebalo razmotriti odgovornost svojih kadrova u sigurnosnim strukturama BiH.

Mirsad Đugum iz Saveza za bolju budućnost BiH izrazio je žaljenje što su u javnosti u BiH odgovornima za “talačku krizu” proglašeni potpuno nevini ljudi i institucije, što je dodatno pokvarilo imidž BiH u demokratskom svijetu.

Mato Franjičević iz HDZ-a BiH tvrdi da su prosvjedi u Sarajevu bili u funkciji postizanja “nečijih političkih ciljeva”, a njegov stranački kolega Niko Lozančić smatra da je “bilo tragično gledati kako se na ulici priprema rušenje najvišeg zakonodavnog tijela, pred očima sigurnosnih agencija koje upravo bira parlament BiH “.

Zijad Jagodić iz SDA rekao je da svu odgovornost za “talačku krizu” treba preuzeti ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, s čim se nije suglasio šef poslaničkog kluba SDP-a BiH Saša Magazinović.

more recommended stories