Pack: EU nije raj na zemlji, ali je najbolja mogućnost za razvijanje i oblikovanje budućnosti naše djece

Doris Pack, zastupnica u Europskom parlamentu, održala je danas na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, predavanje o temi „Budućnost Europske unije”. Pack je izrazila važnost stjecanja znanja i vještina za mlade ljude, te istaknula kako joj je cilj objasniti studentima kako se i Europska unija suočava s problemima.

“Europska unija nije raj na zemlji, ali je najbolja mogućnost za razvijanje i oblikovanje budućnosti naše djece. Želim da studenti ovdje vide kako i mi imamo problema, primjerice s proširenjem Europske Unije”. Želim da studenti koji stječu znanja i vještine u ovoj zemlji iskoriste za razvoj ove zemlje. Naravno, da bi oni ovdje ostali potrebno je da im se osiguraju prije svega radna mjesta i bolji uvjeti za život” poručila je Pack.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Pack je u izjavi za medije dodala kako je prema njenom mišljenju spremnost političkih elita u BiH da rade na približavanju zemlje Europskoj uniji relativno mala.

“Političke elite u BiH su birali građani, oni su izabrani i EU na toj činjenici ne može promjeniti ništa. Na mladim je ljudima da biraju političare koji će se založiti za rješavanje problema u ovoj zemlji”, poručila je Pack.