Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

SRPSKE ZASTAVE IM NE SMETAJU JER JE TO DIO BIKERSKOG KODEKSA: Moto klub Tuzla traži istragu o napadačima na bajkere iz Čačka

Must Read

Udruženje “Moto klub Tuzla” uputilo je pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ministru Predragu Kurtešu sa zahtjevom za postupanjem u skladu sa zakonom vezanim za napad vandala u centru Sarajeva prošle subote na goste iz susjedne države, tačnije bajkere iz Čačka od kojih je jedan hospitaliziran samo zbog toga što je nosio majicu sa obilježjima države iz koje dolazi. Njihovo pismo u nastavku prenosimo u cjelosti.

“Zahtjevamo da se procesuiraju odgovorni za ovaj čin kao i da se MUP KS očituje u javnosti o detaljima ovog događaja i ako nije, zašto nije, zaprimljena prijava i napravljen zapisnik na licu mjesta od strane službenika Policije? Ovaj čin vandalizma ukoliko se ne sankcioniše i pokaže pravna država, dovodi sve nas bajkere koji putujemo po svijetu u jedan nezavidan i opasan položaj i to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera nego od istih takvih vandala, zaostalih degenerika i nacionalista na drugim stranama koji će jedva dočekati da premlate nekoga ko nosi BiH oznaku na leđima što za ovih poslijeratnih godina nikada nije bio slučaj kada su u pitanju bajkeri, a sad se desilo u samom centru našeg glavnog grada na očigled “građana”. Svi članovi moto klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom.

Oni poštuju samo jedan kod, BAJKERSKI KOD u kome su svi bajkeri dio porodice i dišu kao jedan bez obzira na nacionalnost ili vjersku pripadnost  družeći se od susreta do susreta u raznim gradovima i državama uživajući u vožnji, slobodnom duhu i dobroj muzici i provodu. Najveći i dokazani humanitarci koji su uvijek spremni priskočiti u pomoć bilo kome ko je u nevolji, nisu huligani i vandali koji provociraju i traže probleme kao što to sigurno nisu ni u ovom slučaju uradili. Iza ovog pisma trenutno stoji jedan Moto klub ali isto tako budite uvjereni da je to mišljenje svih Moto klubova i istinskih bajkera u regiji i da ukoliko se oglušite na naš zahtjev u vrlo kratkom roku ćete imati potpisanu peticiju od strane svih Moto klubova kao i na hiljade motora u protestnoj povorci u glavnom gradu. Želimo pravnu državu i postupanje po zakonu a ne anarhiju i bezvlašće”, stoji u pismu udruženja “Moto kluba Tuzla”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -