Published On: Pet, stu 30th, 2018

OZBILJNO ZAPRIJETILA SLAVI KUKIĆU: Marina Pendeš novi je hit u Sarajevu

Ona je danas rame uz rame sa Komšićem postrojila pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine povodom 13. godišnjice njihovog postojanja, te prošetala crvenim tepihom. Ovim je činom u vodu pala i teza da hrvatski narod ne priznaje Komšića kao svog predstavnika.

Podsjetimo, nedavno se lider HDZ-a Dragan Čović nije pojavio na svečanom prijeu povodom Dana državnosti, a sve je obrazložo riječima:

– Svako ima pravo tumačiti što kako želi, kao i što je moja privatna stvar gdje ću otići ili neću otići. Imam jasan stav spram legitimnosti predstavljanja i tako ću se i ubuduće ponašati, rekao je na kraju Čović.

No današnji čin Marine Pendeš pokazuje kako nisu svi složni sa pokušajima da se Komšića “proglasi” personom non grata u nekim sredinama u BiH u kojima žive Hrvati, niti sa stavom da se politički predstavnici HDZ-a s njim neće sastajati u svojstvu hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Također na održanoj konferenciji za medije povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ministrica odbrane Marina Pendeš je rekla da su Postrojbe za odavanje počasti učestvovale na obilježavanju Dana državnosti BiH zato što je ona to odobrila.

-Sve je urađeno po zakonu, a to što su neki dušebrižnici iz Ministarstva obrane prvo poslali informaciju kako sam ja zabranila, što nije točno, ali je potrebno pred Dan OS napraviti takvu atmosferu, a ja smatram da su OS i Ministarstvo odbrane istinski kvalitetan dio društva, koji je naravno nastao, uvjetno rečeno, teško. Mi evo 13 godinu obilježavamo Dan Oružanih snaga i nastojimo da Oružane snage i svaki pripadnik OS i svaka naša aktivnost bude adekvatno prihvaćena, kazala je na konferenciji za novinare Marina Pendeš.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare