Published On: Pet, stu 30th, 2018

HRS: “Ovo je sramotna izdaja, zahtjevamo ostavku!”

Hrvatska republikanska stranka (HRS) je putem javnog priopćenja pozvala ministricu obrane Marinu Pendeš da podnese neopozivu ostavku na dužnost ministrice obrane BiH.

Pozivamo HDZ BiH da se javno i nedvosmisleno ogradi od njenog postupka, jer u protivnom se postavlja pitanje koji je smisao borbe kroz HNS, u kojem ta stranka nosi najveći legitimitet, kao stranka koja je osvojila najviše glasova na proteklim izborima, navode iz HRS-a.

Ovoj stranci smeta pojavljivanje ministrice Pendeš na današnjoj svečanosti obilježavanja dana Oružanih snaga BiH gdje je sudjelovala u smotri svečanog stroja i predaji raporta članovima bh. Predsjedništva – Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

Iz HRS-a postavljaju pitanje je li taj čovjek ipak legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu? 

Je li možda pokoravanje Željku Komšiću uvjet koalicije sa njegovim DF-om, pa se ”’iz viših interesa” odustaje od borbe za legitimnost predstavljanja?

Iz ove stranke podsjećaju legitimno izabranu ministricu obrane kako je Željko Komšić osoba koja utjelovljuje gaženje dostojanstva hrvatskoga naroda i sustavno ustavno-pravno diskriminiranje Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

Navode kako je bošnjačkim glasovima izabrani Komšić produkt plana s kojim bošnjačka politička elita od Hrvata u BiH ima namjeru napraviti nacionalnu manjinu, a od Federacije BiH napraviti bošnjački entitet.

Njeno pojavljivanje i pokoravanje Željku Komšiću smatramo sramotnom izdajom, jer bi to značilo kako Hrvati kao narod pristaju biti majorizirani i diskriminiran, navodi se u priopćenju za javnost HRS-a.

Mostar 30.11.2018.

Priopćenje za medije: Tražimo ostavku ministrice Marine Pendeš

Znači li pojavljivanje ministrice obrane BiH Marine Pendeš rame uz rame sa prvim bošnjačkim članom Predsjedništva, koji se inače javnosti predstavlja kao hrvatski, Željkom Komšićem, da je taj čovjek ipak legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu? Je li možda pokoravanje Željku Komšiću uvjet koalicije sa njegovim DF-om, pa se „iz viših interesa“ odustaje od borbe za legitimnost predstavljanja?

Podsjetit ćemo legitimno izabranu ministricu obrane kako je Željko Komšić osoba koja utjelovljuje gaženje dostojanstva hrvatskoga naroda i sustavno ustavno-pravno diskriminiranje Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Treći puta bošnjačkim glasovima izabrani Komšić je produkt plana s kojim bošnjačka politička elita od Hrvata u BiH ima namjeru napraviti nacionalnu manjinu, a od Federacije BiH napraviti bošnjački entitet. Podsjećamo ministricu, ali i stranku iz koje ona dolazi, kako je netko ginuo prije dvadesetak godina kada se isto to pokušavalo raditi oružjem, agresijom i masovnim zločinima.

Njeno pojavljivanje i pokoravanje Željku Komšiću smatramo sramotnom izdajom, jer bi to značilo kako Hrvati kao narod pristaju biti majorizirani i diskriminirani. Sramotno je i to što se sve to događa niti 24 sata nakon što smo se molitvama obilježili smrt Generala Slobodana Praljka.

Ovim putem pozivamo ministricu obrane Marinu Pendeš da podnese neopozivu ostavku na dužnost ministrice obrane BiH. Pozivamo HDZ BiH da se javno i nedvosmisleno ogradi od njenog postupka, jer u protivnom se postavlja pitanje koji je smisao borbe kroz HNS, u kojem ta stranka nosi najveći legitimitet, kao stranka koja je osvojila najviše glasova na proteklim izborima. Djelom pokažite kako Hrvati u BiH imaju svoje dostojanstvo koje nema cijenu i koje se ne može prodati za cijenu eventualne koalicije u vlasti!

 

Hrvatska republikanska stranka

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare