Published On: Čet, stu 24th, 2016

OZALJ, HRVATSKA Otkrili ilegalnu klaonicu i 5 tona neispravnog mesa

Otkrili ilegalnu klaonicu i 5 tona neispravnog mesa
U mjestu Sekulići, kod hrvatskog grada Ozalj u blizini granice sa Slovenijom, otkrivena je ilegalna klaonioca u kojoj je zaplijenjeno skoro pet tona neispravnog mesa, priopćeno je iz hrvatske Carinske uprave.
Ilegalnu klaonicu, u kojoj je hrvatski državljanin obrađivao i prerađivao meso, otkrili su jučer pripadnici Carinske uprave u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede Hrvatske.
“S obzirom na to da hrvatski državljanin svoju djelatnost nije registrirao, zabranjeno mu je obavljanje djelatnosti obrade i prerade mesa i protiv njega će biti podnesen prekršajni nalog”, navodi se u priopćenju.
Veterinarski inspektori donijeli su rješenje o uklanjanju 4.855 kilograma mesa iz ilegalne klaonice, jer su utvrdili kršenje Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu.
Ova je jedna u nizu afera o zdravstveno neispravnoj hrani koje su proteklih dana pogodile Hrvatsku, prenose hrvatski mediji.

AUTOR:Prvi.tv

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>