Published On: Sub, ruj 1st, 2012

Ovo HADEZEJI u Srednjoj Bosni ne znaju

Lider SNSD-a Milorad Dodik smatra da bi o zajedničkom srpski kandidatu za načelnika općine Bratunac na predstojećim lokalnim izborima trebali dogovoriti lokalni predstavnici političkih partija.

“Prošlo je vrijeme da netko iz centara moći to treba učiniti. Drago mi je da smo imali razumijevanje naših partija u Srebrenici dok smo došli do kandidata”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini komentirajući prijedlog iz SDS-a da bi čelnici dvije stranke trebalo da se dogovore o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Bratunac da bi se spriječilo da zbog “usitnjenosti” srpski biračkog tijela za načelnika bude izabran kandidat SDA Refik Begić.

On je napomenuo da je SNSD, ipak, vrlo zainteresiran za dobar izborni rezultat u Bratuncu, navodeći da će o ovome još biti razgovora.

Predsjednik SNSD-a smatra da će do prekompozicije vlasti u BiH sigurno doći, te da to nema veze s lokalnim izborima u BiH.

“Do prekompozicije će sigurno doći, jer iz vlasti mora otići Zlatko Lagumdžija”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je Lagumdžija, kao ministar vanjskih poslova BiH, prekršio Ustav, te da moraju otići oni koji to učine.

“Nitko ne može krši Ustav”, poručio je Dodik.

Lagumdžija je prilikom glasovanja BiH o rezoluciji o Siriji u Generalnoj skupštini UN prekršio Ustav i dogovor o kreiranju vanjske politike BiH zbog čega je SNSD u parlamentu BiH zatražio njegovu smjenu.

Krajem rujna na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da se nađe zahtjev za smjenu Lagumdžije.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare