Published On: Pon, srp 9th, 2018

OVAJ KARADŽIĆ JE SVJETSKA FACA I ON SPAŠAVA ŽIVOTE: Hvala svima, ali samo jedna stvar mi je važna…

Nakon saznanja da je dio spasilačkog tima, njegov Facebook profil preplavilo je oduševljenje

Ivan Karadžić, Danac srpskog porijekla, jedan je od prvih  koji su ugledali “nasmijana lica” dječaka koji su prethodno proveli 10 dana u pećini na Tajlandu i za koje nitko do tog momenta nije znao ni gdje su, ni jesu li živi. I pored svoje velike hrabrosti i uspjeha, Karadžić je skromno izjavio za Blic da se zahvaljuje na ogromnoj podršci koju im ljudi širom svijeta pružaju, ali da je ipak najbitnije “dovesti djecu kući”.

Iako nije rođen u Srbiji, Karadžić kaže da ju je nekoliko puta posjetio.

– Rođen sam u Danskoj, ali je moj otac rođen u Srbiji i svaki put kad mi obaveze dozvoljavaju posjetim Srbiju – rekao je Karadžić za “Blic”.

Karadžić je novinarima ispričao i da je u Srbiji provodio i po mjesec, dva a da ga je za Tajland vezala ljepota zemlje i ljubav.

Skromni Danac srpskog porijekla u gradu Ban Ko Tao na Tajlandu živi i radi već 11 godina, a od 2006. godine ima i svoju ronilačku školu “Koh Tao Tec Divers” u kojoj je i instruktor.

Karadžić je za “Blic” potvrdio da je dio ekipe koja se bori da izbavi zarobljene dječake i njihovog trenera iz pećine Tam Luang Nan Nong, kao i da je jedan od prvih koji je ugledao njihova “nasmijana lica”.

On je za Sky.net objasnio da većina ronilaca ima iskustva u spašavanju drugih ronilaca iz pećina, ali spasavanje djece je novo za većinu.

– Bit će teško! Nemam iskustva u spašavanju djece iz pećina, mislim da nitko nema – dodao je on.

Međutim, ronioci pričaju i da je napravljen značajan pomak u spašavanju mladih nogometaša, a Karadžić je optimist.

– Izvući ćemo ih odande – kaže, ali ipak ne želi da licitira sa tim kada bi to moglo da se dogodi, dodajući da je dobra vijest i da se nivo vode u pećini i dalje spušta.

Nakon saznanja da je dio spasiteljskog tima, njegov Facebook profil preplavilo je oduševljenje, ali nakon tragičnog gubitka heroja i njegovog kolege Saman Kunana, pristižu mu poruke da “vodi računa o sebi, kao i da se cijeli svijet moli za njega”.

– Veoma nas je rastužila vijest da je naš prijatelj i kolega preminuo. On je naš heroj i nikad nećemo zaboraviti njegovu žrtvu – dodao je Karadžić.

Plan spašavanja dječaka iz pećine radi se praktično na licu mjesta, odnosno, kako pričaju već prilično umorni ronioci, onda kada se vrati tim koji je posljednji zaronio, razmatraju se dalje mogućnosti i dogovaraju se dalje aktivnosti.

Karadžić kaže da je to što svi oni rade veoma zahtijevno i da uspijeva da odspava po tri, četiri sata, a da ga potom čekaju novi izazovi na licu mjesta.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x