Slijetanjem aviona Suhoj superjet 100 ruske kompanije Moskovia Airlines na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je otvorena nova aviolinija na relaciji Moskva-Sarajevo-Moskva. Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivan Veličan poželio je ovim povodom dobrodošlicu novim poslovnim partnerima.Otvaranje nove aviolinije, po njegovim riječima, jasan je dokaz da BiH postaje sve zanimljivija turistička destinacija. “To je rezultat dugogodišnjeg truda […]

" />
Published On: Pet, pro 27th, 2013

Otvorena nova aviolinija na relaciji Moskva-Sarajevo-Moskva

Slijetanjem aviona Suhoj superjet 100 ruske kompanije Moskovia Airlines na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je otvorena nova aviolinija na relaciji Moskva-Sarajevo-Moskva.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivan Veličan poželio je ovim povodom dobrodošlicu novim poslovnim partnerima.Otvaranje nove aviolinije, po njegovim riječima, jasan je dokaz da BiH postaje sve zanimljivija turistička destinacija.

“To je rezultat dugogodišnjeg truda u postizanju napretka kada je u pitanju turizam u BiH”, pojasnio je Veličan.

On je dodao da iza Međunarodnog aerodroma Sarajevo ostaje najuspješnija poslovna godina u povijesti aerodroma. Veličan je naglasio kako je uvođenje nove linije još jedan dokaz da će poslovanje planirano za sljedeću godinu biti još uspješnije.

Otvaranje aviolinije sa Sarajevom je, prema riječima direktora aviokompanije Moskovia Airlines Mihaila Alekseja, rezultat višegodišnjih napora koji su uloženi da se suradnja realizira.

“Mi već dugo godina radimo na ovom projektu, nabavili smo i novi avion koji vidite na pisti”, pojasnio je Aleksej i dodao da je oduševljen prijemom u BiH.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji Ivan Barbalić je u svom obraćanju na sarajevskom aerodromu je kazao da je današnji let povijesni, jer se radi o prvom izravnom  letu između Moskve i Sarajeva.

“Nadam se da će ovo biti početak jedne uspješne prilike, kako za poslovne ljude tako i za turiste. Ja vjerujem da je avionska linija esencijalna stvar kako bi se dvije zemlje i ljudi bolje upoznali”, kazao je Barbalić. On je izrazio nadu da će uskoro vidjeti ruske turiste na bh. planinama, ali i da će se razviti i poslovne veze.

Anadolija