Subota, 25 svibnja, 2024

Otac djevojčicu ostavio samu u mrklom mraku u parku u Maksimiru. Osuđen je

Must Read

OTAC (40) proglašen je krivim i osuđen jer je lani u veljači oko 19:30 svoju malodobnu kćerku (12) ostavio samu u mrkloj noći usred zagrebačkog parka Maksimir, piše Danica.

Otac je rekao da se ne osjeća krivim. Kaže kako je točno da su bili u parku i da je djevojčica u jednom trenutku rekla da ide mami i da joj je on rekao: “Pa, dobro, odi.” No, to nije kod djeteta izazvalo strah i uznemirenost. Pratio ju je, kaže, pogledom jedno vrijeme i onda otišao do automobila.

Na sudu je svjedočila i djetetova majka koja je rekla kako ju je dočekala na Kvatriću nakon što su se dopisivali mobitelom.

“Bila je prestrašena i uznemirena, bila je bijela kao zid, rekla je da ju je tata ostavio u Maksimiru kod Vidikovca, da je pitala prolaznike za izlaz, a kada smo došle kući, primijetila sam da je sva oznojena od uzbuđenja i stresa”, svjedočila je majka.

Kaže kako nikad sama nije odlazila u Maksimir, a nakon ovog događaja još i danas se boji odlaska u Maksimir i ne želi tamo ići.

Nebriga prema djetetu

Sutkinja je zaključila kako je u to doba u Maksimiru bio mrkli mrak te je posjetitelja u parku bilo vrlo malo. Boravak u Maksimirskoj šumi u to vrijeme je neugodan i za odraslu osobu, a kamoli za dijete od 12 godina koje se bez pratnje odrasle osobe tamo kreće, upozorava.

“Otac je pokazao izrazitu nebrigu prema svom djetetu i po mišljenju suda je nerazumno i neprihvatljivo takovo ponašanje jer je postojala potencijalna opasnost da se dijete izgubi na povratku kući, odnosno da joj se pri povratku kući nešto loše i dogodi.

Taj je događaj kod djevojčice prouzročio strah i uznemirenost, što proizlazi iz iskaza njezine majke, ali i iz nalaza Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu KBC-a Zagreb. Takav postupak oca upravo predstavlja psihičko nasilje u obitelji počinjeno na štetu djeteta”, zaključuje sutkinja u presudi.

Otac je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna te mora platiti 1000 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -