Cijeli Split priča o ovim ćevapima, jeste li ih već probali?

CHEVAP by chef Duje Pisac je ćevabdžinica koja od prosinca prošle godine posluje u trgovačkom centru Joker u Splitu (Put Brodarice 6). Zvijezda jelovnika su, naravno, ćevapi pripremljeni prema receptu koji je Pisac razvijao punih sedam godina, a osim ćevapčića u somunu, gosti ovdje mogu naručiti pržene krumpiriće, dvije vrste burgera, kajmak i ajvar.

Chef Pisac za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a posebnu proceduru primjenjuje u svim fazama pripreme ove popularne mesne poslastice te tvrdi kako recept ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura.

Meso iz Slavonije, kajmak iz Travnika

Kako doznajemo, imaju vlastitu klaonicu, svoje ljude na terenu koji biraju stoku, rade isključivo s junetinom i svo je meso hrvatskog podrijetla, dio iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu u Gornjem Poloju blizu Karlovca. Meso za ćevape mora odležati prije nego što se samelje, a chef Pisac prati i nadgleda svaki dio procesa.

Pomfrit je domaći, somun dolazi iz Vakufa, kajmak se naručuje iz Travnika, a ajvar iz Makedonije. Porciju od 10 ćevapa koja sadrži 250 grama mesa ovdje ćete platiti 9.5 eura, a ako uz to želite i pržene krumpiriće, ukupno ćete morati izdvojiti 12.5 eura. Osim ćevapa, na jelovniku se nalaze klasični burger i burger s tartufima.

Ležerna i opuštena atmosfera

Lokal je službeno otvoren 15.12.2022. godine i na Googleu je u nešto malo više od mjesec dana  prikupio 80 recenzija s prosječnom ocjenom 4.6. Nekoliko negativnih komentara je uglavnom usmjereno na cijenu obroka, za koju neki smatraju da je previsoka, ali većina recenzija hvali hranu i atmosferu restorana.

“Odlično. Ćevap točno kako triba, mekan, sočan, majstorski izbalansiran. Kajmak, ajvar, kapula sjedi 5”, napisao je Domagoj.

“Jednom riječju. SAVRŠENSTVO. Od ćevapa do somuna do kajmaka. Definitivno najbolji u Splitu a mislim i šire”, kaže Toni.

“Dobri ćevapi, ajvar kao domaći, Duje kao šef prisutan i stalno u lokalu uz ljubazno osoblje”, piše Duje.

Foto: Instagram/vladimirsalinovic

“Oduševljena slatkim prostorom, personaliziranim priborom i najviše ĆEVAPIMA. Vidi se kolika je ljubav stavljena u taj mali dio savrsenstva. Usluga na nivou, kuhari na nivou, presritna san šta vas imamo!!” zaključuje Marta.

Jednostavan, ali ukusan jelovnik

Sve u svemu, Chevap by chef Duje Pisac nudi simpatično i vrlo zadovoljavajuće iskustvo brze hrane. Jelovnik je jednostavan, ali ukusan, a korištenje lokalnih namirnica izdvaja ovaj maleni lokal od većine sličnih objekata brze hrane. Uz odlične ćevape, ljubaznu uslugu i ugodnu atmosferu, ne čudi što je ova ozbiljna ćevabdžinica u tako kratkom roku postala hit u Splitu.