Published On: Sub, sij 28th, 2023

Cijeli Split priča o ovim ćevapima, jeste li ih već probali?

CHEVAP by chef Duje Pisac je ćevabdžinica koja od prosinca prošle godine posluje u trgovačkom centru Joker u Splitu (Put Brodarice 6). Zvijezda jelovnika su, naravno, ćevapi pripremljeni prema receptu koji je Pisac razvijao punih sedam godina, a osim ćevapčića u somunu, gosti ovdje mogu naručiti pržene krumpiriće, dvije vrste burgera, kajmak i ajvar.

Chef Pisac za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a posebnu proceduru primjenjuje u svim fazama pripreme ove popularne mesne poslastice te tvrdi kako recept ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura.

Meso iz Slavonije, kajmak iz Travnika

Kako doznajemo, imaju vlastitu klaonicu, svoje ljude na terenu koji biraju stoku, rade isključivo s junetinom i svo je meso hrvatskog podrijetla, dio iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec koji imaju farmu u Gornjem Poloju blizu Karlovca. Meso za ćevape mora odležati prije nego što se samelje, a chef Pisac prati i nadgleda svaki dio procesa.

Pomfrit je domaći, somun dolazi iz Vakufa, kajmak se naručuje iz Travnika, a ajvar iz Makedonije. Porciju od 10 ćevapa koja sadrži 250 grama mesa ovdje ćete platiti 9.5 eura, a ako uz to želite i pržene krumpiriće, ukupno ćete morati izdvojiti 12.5 eura. Osim ćevapa, na jelovniku se nalaze klasični burger i burger s tartufima.

Ležerna i opuštena atmosfera

Lokal je službeno otvoren 15.12.2022. godine i na Googleu je u nešto malo više od mjesec dana  prikupio 80 recenzija s prosječnom ocjenom 4.6. Nekoliko negativnih komentara je uglavnom usmjereno na cijenu obroka, za koju neki smatraju da je previsoka, ali većina recenzija hvali hranu i atmosferu restorana.

“Odlično. Ćevap točno kako triba, mekan, sočan, majstorski izbalansiran. Kajmak, ajvar, kapula sjedi 5”, napisao je Domagoj.

“Jednom riječju. SAVRŠENSTVO. Od ćevapa do somuna do kajmaka. Definitivno najbolji u Splitu a mislim i šire”, kaže Toni.

“Dobri ćevapi, ajvar kao domaći, Duje kao šef prisutan i stalno u lokalu uz ljubazno osoblje”, piše Duje.

Foto: Instagram/vladimirsalinovic

“Oduševljena slatkim prostorom, personaliziranim priborom i najviše ĆEVAPIMA. Vidi se kolika je ljubav stavljena u taj mali dio savrsenstva. Usluga na nivou, kuhari na nivou, presritna san šta vas imamo!!” zaključuje Marta.

Jednostavan, ali ukusan jelovnik

Sve u svemu, Chevap by chef Duje Pisac nudi simpatično i vrlo zadovoljavajuće iskustvo brze hrane. Jelovnik je jednostavan, ali ukusan, a korištenje lokalnih namirnica izdvaja ovaj maleni lokal od većine sličnih objekata brze hrane. Uz odlične ćevape, ljubaznu uslugu i ugodnu atmosferu, ne čudi što je ova ozbiljna ćevabdžinica u tako kratkom roku postala hit u Splitu.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
vitina
vitina
1 mjesec prije

Budem probao kad navratim u Split. Idalje moji najbolji ćevapi su kod Huse i Vele iza vitinske džamije gdje me je otac vodio kao dječaka. Naravno da u tom “najbolji” veliki udio ima nostalgija, ali ćevapi su bili stvarno dobri.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Ono je meso bilo od zivotinja koje su pasle po krsu Hercegovine bez da su i so dobivale a kamo li nekakve koncetrate.A s vrimenom su se i nasi ukusi prominili.Meni je osta okus kokte,ali i ono pjenusanje i boja,koju bi oni slasto prodava u skipu il bacvi rashladjenu komadima leda.

johnny_m
johnny_m
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

Ista stvar je i sa travničkim ćevapima. Kum mi je jednom pričao
kako su prije rata Hari i svi ostali ćevabdžije imali svoje meso i
svoj uzgoj. Točno se znalo koje pozicije mesa se melju i od čega
se prave ćevapi. A danas? Danas melju šta stignu u njih.

Đenosajdna Tvorevina.Ba
Đenosajdna Tvorevina.Ba
1 mjesec prije

Čuo sam prije par mjeseci da su Slovenci stavili ajvar kao svoje nacionalno jelo, brendirali ga po svijetu itd 😂 Namazani Janezi, šta zna Finac Portugalac i Japanac odakle je izvorno ajvar

Đenosajdna Tvorevina.Ba
Đenosajdna Tvorevina.Ba
Šta ti kažeš na ovo?  Đenosajdna Tvorevina.Ba
1 mjesec prije

I onaj YT klip kad Dua Lipa na nekoj britanskoj tv sprema neko jelo izvodi kao nešto i kao “this is aivar domestic albanian bla bla” a na tegli naljepnica “leskovački ajvar” hahha